Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
51 views 3 sec 0 Comment

Παράταση της υποβολής φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 29 Ιουλίου

Γιάννης Διαμάντης - 18 Ιουνίου, 2020

Παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 29 Ιουλίου ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ανακοινώνει τη χρονική παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα έως και τις 29 Ιουλίου 2020.

Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους.
Επισημαίνεται ότι δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.

Η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει και θα προχωρήσει και σε άλλα μέτρα διευκόλυνσης των φυσικών και νομικών προσώπων σε ό,τι αφορά στην εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι:

– Παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.
– Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί 3 διμηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
– Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί των 6 μηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
– Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, αντί για 5 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα».

Ετικέτες: Παράταση, Υποβολή, Φορολογικές Δηλώσεις

PREVIOUS

Διαψεύδει η Dimera Media Investments ότι το Open tv θα περάσει στα χέρια του Αλαφούζου

NEXT

Τζεντιλόνι: Συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης τον Ιούλιο
Related Post
27 Ιανουαρίου, 2021
Αύξηση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού κατέγραψε σήμερα ο ΕΟΔΥ
6 Νοεμβρίου, 2019
Σταϊκούρας: Βελτιώσεις στη ρύθμιση για την πρώτη κατοικία
1 Σεπτεμβρίου, 2021
Πούτιν: Το αποτέλεσμα της παρουσίας των Αμερικανών στο Αφγανιστάν είναι μία «τραγωδία»
5 Φεβρουαρίου, 2023
Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved