Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
65 views 1 sec 0 Comment

Λιβύη: Απορρίπτει την συμφωνία εκεχειρίας ο Χαφτάρ

Γιάννης Διαμάντης - 23 Αυγούστου, 2020

Αντίθετος προς την εκεχειρία που ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την κυβέρνηση της Τρίπολης εμφανίζεται ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) του Χαλίφα Χαφτάρ.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του ΛΕΣ, Αχμέντ Αλ Μισμαρί, μίλησε για «τέχνασμα», καθιστώντας σαφές ότι οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τις θέσεις τους σε Σύρτη και Τζούφρα σε περίπτωση επίθεσης.

«Η πρωτοβουλία που υπέγραψε ο Σάρατζ είναι διαφημιστικό κόλπο. Υπάρχει συγκέντρωση δυνάμεων και μεταφέρεται εξοπλισμός για να στοχοθετηθούν οι δυνάμεις μας στη Σύρτη. Αν ο Σάρατζ ήθελε κατάπαυση του πυρός θα απέσυρε τις δυνάμεις του, δεν θα τις προωθούσε προς τις μονάδες μας στη Σύρτη», ανέφερε ο Μισμαρί.

Μάλιστα, ο ίδιος δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο για την ανακοίνωση περί κατάπαυσης του πυρός από τον πρόεδρο του λιβυκού κοινοβουλίου, Ακίλα Σάλεχ, που εδρεύει στο Τομπρούκ της ανατολικής Λιβύης. Ο τελευταίος φέρεται να έχει αποκτήσει μεγαλύτερη ισχύ, μετά την απώθηση των δυνάμεων του Χαφτάρ από τα περίχωρα της Τρίπολης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της κυβέρνησης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, και ο Ακίλα Σάλεχ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός, δημιουργώντας έναν οδικό χάρτη για την διενέργεια εκλογών στη χώρα.

Ετικέτες: Εκεχειρία, Λιβύη, Χαφτάρ

PREVIOUS

ΕΟΔΥ: 2 νέοι θάνατοι από κορωνοϊό- 284 νέα κρούσματα

NEXT

Λιβύη: Διαδήλωση κατά της διαφθοράς και της φτώχειας στην Τρίπολη
Related Post
18 Νοεμβρίου, 2022
Θεοδωρικάκος για «Κιβωτό του Κόσμου»: Ο Νόμος ισχύει για όλους, χωρίς εξαιρέσεις και διακριτική μεταχείριση
20 Φεβρουαρίου, 2020
Βγαίνουν στη δημοσιότητα μετά τις 10 Μαρτίου οι ηχογραφήσεις των Eurogroup από τον Βαρουφάκη
10 Μαρτίου, 2022
Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Δουλειές ξανά»-Επίδομα εργασίας και έλεγχος της απάτης στα Μητρώα του ΟΑΕΔ
11 Νοεμβρίου, 2021
COP26: Συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας για εμβάθυνση της συνεργασίας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved