Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
56 views 3 sec 0 Comment

Ζαββός: Ο «Ηρακλής» δεν «ξεσπιτώνει»

Γιάννης Διαμάντης - 5 Φεβρουαρίου, 2020

Την σημασία του σχεδίου «Ηρακλής» για την εξυγίανση των κόκκινων δανείων υπερασπίστηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Ζαββός τόνισε ότι το νέο πλαίσιο φιλοδοξεί να προστατεύσει όσους έχουν πραγματικά αναγκη.

Αρχικά, ανέφερε ότι «οι διαχειριστές είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν βιώσιμες και εξατομικευμένες λύσεις. Οι άκριτα διακινούμενες φημολογίες ότι ο Ηρακλής ξεσπιτώνει όχι μόνο είναι ανερμάτιστες και αντίθετες σε οποιαδήποτε πραγματικότητα λειτουργίας μίας νέας σημαντικής αγοράς με σκοπό την ανάκαμψη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά κυρίως ο “Ηρακλής”  ευνοεί τον έλληνα φορολογούμενο που υπέφερε επί μία 10ετία και δεν μπόρεσε να βρει τη στοιχειώδη ρευστότητα για το νοικοκυριό ή την επιχείρησή του. Ανοίγει το δρόμο αφαιρώντας από τις τράπεζες τα κόκκινα δάνεια και βρίσκει τώρα βιώσιμες λύσεις για την αποπληρωμή των οφειλών».

Ταυτόχρονα, έστειλε μήνυμα στις τράπεζες για εκπλήρωση του καθήκοντός τους, που είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι οι διαχειριστές δεν θα πρέπει να συγχέονται με τις εισπρακτικές εταιρείες, καθώς οι πρώτοι θα έχουν την δυνατότητα μεγαλύτερης ευελιξίας, καθώς και την δυνατότητα να προτείνουν σειρά λύσεων στους δανειολήπτες.

Αναφορικά με την μεταβίβαση «πράσινων» δανείων στον «Ηρακλή», εκείνων δηλαδή που αποπληρώνονται, ο Υφυπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι προβλέπεται η συγκεκριμένη ενέργεια, αλλά δεν αποτελεί τον κύριο στόχο του «Ηρακλή».

Τέλος, ο κ. Ζαββός είπε ότι το σχέδιο έχει εγκριθεί σε ευρωπαïκό επίπεδο, ενώ οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν συμφωνήσει για την συμμετοχή τους στο εγχείρημα μέσω μεταβίβασης κόκκινων δανείων που ανέρχονται σε 30 δις ευρώ.

Ετικέτες: «Ηρακλής», Ζαββός, Κόκκινα Δάνεια

PREVIOUS

Μήνυμα Μητσοτάκη για τη παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

NEXT

ΑΑΔΕ: Με QR Code ο έλεγχος της εγκυρότητας των αποδείξεων
Related Post
26 Μαΐου, 2020
Κορωνοϊός: 9,5 δις ευρώ συγκεντρώθηκε στην εκστρατεία για το εμβόλιο
29 Ιανουαρίου, 2023
ΗΠΑ: Νέες συλλήψεις για την απόπειρα δολοφονίας Ιρανής αντικαθεστωτικής δημοσιογράφου
3 Αυγούστου, 2019
Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ιράκ, Ιορδανίας και Αιγύπτου στην Βαγδάτη
13 Μαΐου, 2021
Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση θα επιδιώξει την αύξηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved