Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
52 views 9 sec 0 Comment

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Aπόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης το 2021

Μάριος Λουκάς - 12 Μαΐου, 2020

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ακούγοντας τους πολίτες και την αγορά και με βάση τη κοινοτική Οδηγία, υλοποιεί την πολιτική δέσμευση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης τον Ιούλιο του 2021.

 

Το ΥΠΕΝ ολοκλήρωσε μέσω τηλεδιασκέψεων και ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου έναν ευρύ κύκλο διαβουλεύσεων με 44 παραγωγικούς φορείς από 10 κλάδους της οικονομίας που σχετίζονται με την κατασκευή και την κατανάλωση πλαστικώνεκπροσωπώντας πάνω από 6.000 επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Αντικείμενο της διαβούλευσης του ΥΠΕΝ ήταν να δοθεί στους ενδιαφερόμενους και το κοινό η δυνατότητα να τοποθετηθούν για τον τρόπο εφαρμογής της σχετικής κοινοτικής Οδηγίας σχετικά με την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης.

Όπως άλλωστε έχει διαμηνύσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, στόχος είναι να μην αιφνιδιαστούν η αγορά και οι πολίτες, αλλά να τεθεί σε εφαρμογή ένας ρεαλιστικός και ολοκληρωμένος σχεδιασμός που θα επιφέρει απτά και θετικά περιβαλλοντικά αποτελέσματα.

Τα συμπεράσματα της διαβούλευσης

Υποβλήθηκαν 395 προτάσεις από τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Μεταξύ αυτών και οι ακόλουθες:

  1. 1.Η εκπόνηση ενός ειδικού σχεδίου δράσης για τα πλαστικά μιας χρήσης που θα αποτελεί τον Οδικό Χάρτη των επιχειρήσεων για την προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις. Να σημειωθεί ότι ήδη το ΥΠΕΝ επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης
  2. 2.H υιοθέτηση συστήματος ανταμοιβής στους καταναλωτές για τις πλαστικές φιάλες, ενισχύοντας έτσι την ανακύκλωση.
  3. 3.Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των καταναλωτών: α) για τις νέες καθημερινές τους συνήθειες που θα αλλάξουν από τον Ιούλιο του 2021 καθώς και για β) τις εναλλακτικές τους επιλογές έναντι των πλαστικών μιας χρήσης.

Υπογραμμίζεται ότι τώρα ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος διαβουλεύσεων, καθώς η ανταλλαγή απόψεων με την αγορά και τους πολίτες έχει ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2019,με πρωτοβουλία του ΥΠΕΝ και με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδη.

Ετικέτες: πλαστικά μιας χρήσης, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

PREVIOUS

Τράγκας: Ο Μητσοτάκης δεν έχει ακόμη καταλάβει την οικονομική καταστροφή που προκάλεσε

NEXT

Ψηφιακά θα μπορούν να υποβάλλουν οι αγρότες την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Related Post
21 Νοεμβρίου, 2020
Μόσιαλος: Τα νεότερα από την παραγωγή εμβολίων για τον κορωνοϊό
17 Οκτωβρίου, 2023
Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ, πιθανότατα στις 19 Οκτωβρίου
12 Ιουνίου, 2020
Τσίπρας: Πολύ πριν έρθει η πανδημία, ρίξατε το καράβι σε ξέρες, η αποτυχία σας στην οικονομία είναι καθολική
15 Μαΐου, 2021
Σακελλαροπούλου από Έβρο: Η Ελλάδα δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved