Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
69 views 6 sec 0 Comment

Χατζηδάκης: Στόχος η έναρξη του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» στις αρχές Νοεμβρίου

Γιάννης Διαμάντης - 14 Σεπτεμβρίου, 2020

Στις προσπάθειες της κυβέρνησης για έναρξη του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» στις αρχές Νοεμβρίου αναφέρθηκε ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6», ο κ. Χατζηδάκης είπε, αρχικά: «Είμαστε σε επαφή με το ΤΕΕ. Η προσπάθεια είναι γιγαντιαία. Από τα 300-400 εκατ. πήγαμε στα 850 εκατ. ενώ έχουμε ανέβει και στην κατηγορία των επιδοτήσεων. Θα έχει οπωσδήποτε και “εξυπνη” ενέργεια με φωτοβολταικα στις στέγες και γι αυτό το πρόγραμμα είναι εξοικονομώ-αυτονομώ».

Αναφορικά με την κατάσταση της ΔΕΗ, ο αρμόδιος Υπουργός ανέφερε πως η εταιρεία «έκανε κέρδη 50 εκατ. ευρώ πρό φόρων που σημαίνει ότι το πράγμα έχει γυρίσει. Η δουλειά αυτή πετυχαίνει και γιατί ελήφθησαν μέτρα από την κυβέρνηση και γιατί πέρασε νόμος που επιτρέπει στα στελέχη να κινηθούν πιο ελεύθερα».

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις,  σημείωσε ότι «τον Νοέμβριο ξεκινά μερική ιδιωτικοποίησ του ΑΔΜΗΕ που θα αποτελέσει ταμειακή ένεση. Πιστεύουμε ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί την άνοιξη».

Σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για την απολιγνιτοποίηση σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι έχουν ήδη ξεχωρίσει 16 «εμβληματικά» επενδυτικά σχέδια από το σύνολο των 70 που υποβλήθηκαν στην ειδική πλατφόρμα από τις 9 Ιουλίου. 

Όπως είπε, «είναι φαρμακευτικές εταιρείες, είναι μονάδες υδροπονίας, είναι μονάδες αποθήκευσης ενέργειας, είναι μονάδες κατασκευής μπαταριών και φορτιστών. Με τις προτάσεις που έχουμε θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που καταργούνται με την απολιγνιτοποίηση».

Παράλληλα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι η χώρα μας θα ζητήσει «άδεια από την ΕΕ για πρόσθετες φοροαπαλλαγές έτσι ώστε αν κάποιος θέλει να επενδύσει στην ελλάδα να το κάνει κατά προτεραιότητα στη Δ. Μακεδονία και για τη Μεγαλόπολη».

Ετικέτες: «Εξοικονομώ κατ΄οίκον», Απολιγνιτοποίηση, Κ. Χατζηδάκης

PREVIOUS

DBRS: Ελλάδα και Κύπρος οι πλέον επηρεασμένες οικονομίες λόγω της πτώσης του τουρισμού

NEXT

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυρκαγιά στον Κουταλά Κορινθίας
Related Post
14 Δεκεμβρίου, 2020
Συνελήφθησαν είκοσι εννέα άτομα στο Αίγιο για διεξαγωγή τυχερού παιγνίου
30 Ιουλίου, 2020
Eπικοινωνία Αναστασιάδη- Πούτιν για τις προκλήσεις της Τουρκίας
1 Ιουνίου, 2020
ΗΠΑ: Νέες συγκρούσεις στους δρόμους – Τρεις νεκροί σε Αϊόβα και Κεντάκι
13 Απριλίου, 2022
ΗΠΑ: Συνάντηση Μπλίνκεν – Σούκρι στην Ουάσινγκτον
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved