Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
71 views 4 sec 0 Comment

Βρετανία: Υπογραφές για ακύρωση του κλεισίματος της Βουλής

Γιάννης Διαμάντης - 29 Αυγούστου, 2019

Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις στην Βρετανία κατά του κλεισίματος του Κοινοβουλίου που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Παρά τις διαβεβαιώσεις για δικαιολογημένο κλείσιμο, πολλοί αποδίδουν σ’ αυτή την κίνηση να προχωρήσει το Brexit είτε με είτε χωρίς συμφωνία. Μέχρι στιγμής, η πλειοψηφία της Βουλής έχει αποφασίσει σαφώς υπέρ της εξόδου από την ΕΕ με συμφωνία.

Τόσο στην αντιπολίτευση όσο και στην κοινωνία υπάρχει έντονη αντίδραση, καθώς πολλοί καταγγέλουν αντιδημοκρατική εκτροπή που προσβάλλει την ιστορία του κοινοβουλευτισμού στην χώρα.

Μάλιστα, έχουν συγκεντρωθεί 1,3 εκατ. υπογραφές στον ιστότοπο petition.parliament.uk, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να διεξαχθεί συζήτηση επί του θέματος.

Η κίνηση Τζόνσον έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα, με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ να μιλά για «συνταγματικό σκάνδαλο».

Παράλληλα, η επικεφαλής του Συντηρητικού κόμματος της Σκωτίας, Ρουθ Ντέιβιντσον, υπέβαλε την παραίτησή της. Το ίδιο έχει πράξει και ο υπεύθυνος για την κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρις στην Βουλή των Λόρδων, Λόρδος Γιάνγκ.

 

Ετικέτες: Αντιδράσεις, Βρετανία, Κλείσιμο, Κοινοβούλιο

PREVIOUS

Κομισιόν: Άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα

NEXT

Κόρμπιν: Θα σταματήσουμε το κλείσιμο του Κοινοβουλίου
Related Post
15 Μαΐου, 2022
Η Τουρκία δεν θα εμποδίσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη συμμαχία εκτιμά ο Στόλτενμπεργκ
28 Νοεμβρίου, 2021
ΚΚΕ: Ουδεμία εντύπωση προξενούν οι χυδαιότητες Κασιμάτη κατά της Φώφης Γεννήματα
13 Δεκεμβρίου, 2019
Βρετανία: Κέρδη για στερλίνα και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις εκλογές
25 Απριλίου, 2019
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved