Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
68 views 6 sec 0 Comment

Βασίλης Κικίλιας: Αναβάθμιση νοσοκομείων και προετοιμασία για επανεμφάνιση πανδημίας

Μάριος Λουκάς - 2 Μαΐου, 2020

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τονίζει την ανάγκη αναβάθμισης των νοσοκομείων και την προετοιμασία για επανεμφάνιση πανδημίας το φθινόπωρο.

Αναβάθμιση νοσοκομείων και προετοιμασία για επανεμφάνιση πανδημίας

Υπάρχουν δεκαετίες στις οποίες τίποτα δεν συμβαίνει και υπάρχουν εβδομάδες στις οποίες συμβαίνουν δεκαετίες. Κάπως έτσι, για να αντεπεξέλθουμε στις πρωτόγνωρες συνθήκες του κορονοϊού, υλοποιήσαμε και υλοποιούμε το σχεδιασμό μας, δημιουργώντας μια παρακαταθήκη που θα μας επιτρέψει να κάνουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιο ανθρώπινο και πιο λειτουργικό.

Όμως η αναβάθμιση της Υγείας, δεν είναι απόρροια των περιστάσεων. Είναι αποτέλεσμα του σχεδιασμού και των αποφάσεων που έχουμε λάβει εδώ και καιρό.

Για αυτό μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε, παράλληλα, τόσο τις δράσεις αναβάθμισης των νοσοκομείων, όσο και να προετοιμαστούμε για ένα πιθανό δεύτερο κύμα πανδημίας για το φθινόπωρο.

Διατηρούμε κάποια νοσοκομεία αναφοράς, όπως το «Σωτηρία», την επιστημονική επιτροπή των παθολόγων-λοιμωξιολόγων, φέρνουμε νέο προσωπικό στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, δημιουργούμε νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Εν τω μεταξύ αξιολογούμε ολόπλευρα, όλες τις δομές, τις διαδικασίες, τις οδηγίες, λαμβάνουμε τη διεθνή εμπειρία, ώστε να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι.

Με το project Νοσοκομεία 2020 βελτιώνουμε την καθημερινότητα του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και των ασθενών. Αναφέρομαι σε πρωτοβουλίες που έχουμε ήδη ξεκινήσει, όπως τα κλινοσκεπάσματα και η ανακαίνιση των χώρων υγιεινής, τις οποίες θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήσαμε σημαντικό απόθεμα μέσων ατομικής προστασίας που αδιάκοπα τροφοδοτούμε.

Τέλος, η ανταμοιβή των ανθρώπων του ΕΣΥ είναι για εμάς αξιακή μας υποχρέωση. Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα στη νέα γενιά για το τι πραγματικά αξίζει στη ζωή και να αναδημιουργήσουμε τα πρότυπα της ελληνικής κοινωνίας.

Ετικέτες: Κικίλιας, Κοροναϊός, πανδημία, Υπουργείο Υγείας

PREVIOUS

Κορωνοϊός-Ολλανδία: 94 νεκροί και 445 κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο

NEXT

Τα σημερινά δεδομένα για τον κορωνοϊό στην χώρα μας
Related Post
5 Απριλίου, 2022
Εσθονία και Λετονία κλείνουν δύο ρωσικά προξενεία στα εδάφη τους
5 Ιουλίου, 2021
Κορωνοϊός – Κούβα: 3.519 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο – 14 νεκροί
28 Μαΐου, 2023
Εκλογές- Τουρκία: Νίκη Ερντογάν- Επανεκλέγεται Πρόεδρος για πέντε χρόνια
8 Ιανουαρίου, 2021
ΗΠΑ: Πάρτι είχαν στήσει συνεργάτες του Τραμπ κατά την συγκέντρωση του πλήθους στην Ουάσινγκτον
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved