Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
77 views 7 sec 0 Comment

Τζόνσον: Brexit χωρίς συμφωνία σε περίπτωση άρνησης της ΕΕ στο σχέδιό μας

Γιάννης Διαμάντης - 2 Οκτωβρίου, 2019

Σε Brexit στις 31 Οκτωβρίου, ακόμη και χωρίς συμφωνία, παρά τη νομοθετική ρύθμιση που έχει ψηφίσει η Βουλή των Αντιπροσώπων, επιμένει ο Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ.

Ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι η μόνη εναλλακτική πρόταση που θα θέσει στις Βρυξέλλες είναι Brexit χωρίς συμφωνία.

Όπως είπε, το σχέδιο που θα παρουσιάσει θα είναι «συμβιβασμός από την πλευρά της Βρετανίας», ωστόσο ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα το καταλάβει και θα συμβιβαστεί με τη σειρά της».

Σε κάθε περίπτωση, ο Τζόνσον, περιγράφοντας ένα μέλλον λαμπρό, εφόσον η Βρετανία βγει από την Ένωση, αναφέρθηκε στο Ιρλανδικό σύνορο, κομβικό σημείο στις διαπραγματεύσεις.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η λύση που προβλέπεται στο σχέδιο της ΕΕ και της Τερέζα Μέι για το backstop είναι αντιδημοκρατικό και δεν συνάδει με την εθνική κυριαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον ηγέτη των Συντηρητικών Τζέρεμι Κόρμπιν, λέγοντας είναι ότι είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να προκαλέσει σύγχυση στην αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ. «Τι χρειαζόμαστε και τι θέλουμε; Θέλουμε περισσότερη αναταραχή και καθυστέρηση; Θέλουμε να ξοδέψουμε κι άλλα δισεκατομμύρια κάθε μήνα, που θα μπορούσαν να πηγαίνουν στο εθνικό σύστημα υγείας. Πάμε να τελειώσουμε το Brexit», είπε.

Μετά την ομιλία του, ο Μπόρις Τζόνσον αποχώρησε από την αίθουσα του συνεδρίου, ενώ χαιρέτισε πολλούς από τους συνέδρους, συνοδευόμενος από τη σύντροφό του, Κάρι Σίμοντς, που ωστόσο δεν ανέβηκε στη σκηνή.

Η τελική προσφορά του Μπόρις Τζόνσον

Με μόλις δέκα ημέρες στη διάθεσή του, για να τελειοποιήσει το εναλλακτικό σχέδιο, ο Μπόρις Τζόνσον επέμεινε ότι ότι η αποχώρηση της χώρας πρέπει να γίνει το αργότερο την 31η Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία , ενώ προσπάθησε να κσυσπειρώσει τα στελέχη του κόμματος των Τόρις έτσι ώστε, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, να παραμείνει στην Ντάουνινγκ Στρητ.

Η Ε.Ε έχει απαιτήσει επανειλημμένως σαφήνεια σχετικά με τις προτάσεις της Βρετανίας για την αντικατάσταση του συστήματος ασφαλείας, του λεγόμενου «backstop», αλλά μέχρι στιγμής έχει λάβει μόνο «non papers» (τεχνικά έγγραφα).

Χθες, ο Μπόρις Τζόνσον παραδέχθηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα έπρεπε να συμπεριλάβει κέντρα εκτελωνισμού στα ιρλανδικά σύνορα. Ωστόσο, αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν αυτοί οι έλεγχοι αυτοί θα πραγματοποιούνται σε σημεία ελέγχου μόνο λίγα μίλια από τα σύνορα.

Το σχέδιο της Βρετανίας αναμένεται επίσης να συμπεριλάβει διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες η Βόρεια Ιρλανδία θα πρέπει να συνεχίσει να συμμορφώνεται με τους νόμους της ΕΕ που διέπουν το εμπόριο γεωργικών προϊόντων, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της διασυνοριακής οικονομίας «όλου του νησιού» στον τομέα αυτό.

https://www.protothema.gr/

Ετικέτες: Brexit, Εναλλακτική, Μπόρις Τζόνσον

PREVIOUS

Η ελληνική απάντηση στην Τουρκία – Βγαίνουν στο Αιγαίο τα πλοία μας – Εντολή για την φύλαξη των συνόρων – Ο «κατάσκοπος» του Π.Ν

NEXT

Τζόνσον: Το νέο σχέδιο για το Brexit δείχνει την προθυμία μας για συμφωνία
Related Post
29 Ιανουαρίου, 2020
Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους από 24 γαλλικές πολυεθνικές εταιρίες
24 Αυγούστου, 2022
Κατά πλειοψηφία ο διορισμός του Θεμιστοκλή Δεμίρη στην ΕΥΠ
17 Νοεμβρίου, 2022
Έναρξη την πρώτη βδομάδα του Δεκεμβρίου της παραγωγικής λειτουργίας εφαρμογής ΑΑΔΕ για τη συμβολαιακή γεωργία
13 Ιουνίου, 2021
ΕΟΔΥ: 297 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στην Ελλάδα
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved