Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
63 views 3 sec 0 Comment

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Ο κ. Μητσοτάκης δεν αξιοποίησε τον χρόνο που του έδωσε ο κόσμος με τη στάση του για να ενισχύσει το ΕΣΥ

Δημήτρης Κυριακού - 20 Σεπτεμβρίου, 2020

«Το ουσιαστικό ερώτημα δεν είναι τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν πει η επιστημονική κοινότητα ότι είναι επιβεβλημένο να πάμε σε νέο lockdown, αλλά τι έκανε ή δεν έκανε η κυβέρνηση αυτούς τους έξι μήνες για να οδηγηθούμε σε αυτό» ανέφερε από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και στον Κ. Μητσοτάκη τονίζοντας ότι «αποτελεί απόλυτη αποτυχία του κ. Μητσοτάκη να διαχειριστεί το αποτέλεσμα που έφερε η προσπάθεια του συνόλου του ελληνικού λαού, κάνοντας λόγω για σχεδιασμό χωρίς αρχή, μέση και τέλος και για τρομακτικές αντιφάσεις.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν αξιοποίησε τον χρόνο που του έδωσε ο κόσμος με τη στάση του για να ενισχύσει το ΕΣΥ και βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο να ανακοινώνεται ότι μένουν μόνο 22 κλίνες ΜΕΘ αδιάθετες στην Αττική», υπογράμμισε, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «εγκληματική αμέλεια από επιλογή, από άποψη και από ιδεοληψία».

Σε μια ενδεχόμενη νέα εισήγηση των επιστημόνων για νέο τοπικό lockdown, ειδικά στην Αττική, σημείωσε ποια θα είναι η στάση του κόμματός του «Θα στηρίξουμε οτιδήποτε προτείνει η επιστημονική κοινότητα ως επιβεβλημένο για τη δημόσια υγεία» υπογράμμισε.

Έκανε σύγκριση στις συνθήκες κατά τις οποίες κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις σημερινές ύστερα από σχετική ερώτηση γιατί κάποια από τα μέτρα που παρουσίασε ο ίδιος χτες, δεν υλοποιήθηκαν στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι το κόμμα του κυβέρνησε σε πολύ διαφορετικές συνθήκες από ό,τι σήμερα «Βρήκαμε άδεια ταμεία, είχαμε υποχρέωση για υψηλά πλεονάσματα, καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας στις αγορές και τους εταίρους μας» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε επίσης σύγκριση των πολιτικών που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρόνια που κυβέρνησε, σε σχέση με την διακυβέρνηση της ΝΔ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε μεγάλες αλλαγές στα εργασιακά και όσον αφορά στις φορολογικές ελαφρύνσεις και στα αναδρομικά που δόθηκαν στο σύνολο τους

 «Όχι όπως ο κ. Μητσοτάκης που κάνει κούρεμα πάνω από 60% στους συνταξιούχους. Σήμερα η κυβέρνηση δεν είναι αναγκασμένη να τηρεί κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας γιατί στην Ευρώπη ισχύει η ρήτρα διαφυγής. Σήμερα η κυβέρνηση έχει 37 δισ ευρώ στα αποθεματικά των δημόσιων ταμείων που αφήσαμε εμείς και έχει πρόσβαση φτηνού δανεισμού. Εμείς δεν προτείνουμε πράγματα έξω από τη σφαίρα της λογικής. Είναι απολύτως κοστολογημένα τα μέτρα που προτείνουμε», ανέφερε.

Όσον αφορά στο κόστος του προγράμματος αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης εξαιτίας της πανδημίας που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι συνολικά αυτό ανέρχεται σε 11 δις ευρώ. «3 δισ είναι τα μόνιμα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι επιβεβλημένα, απολύτως ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες.

Τα έκτακτα μέτρα, για όσο διαρκεί η κρίση, έχουν κόστος περίπου 8 δισ ευρώ έως το τέλος του έτους. Είναι απολύτως επιβεβλημένα για να μην οδηγηθούμε σε κατάσταση κοινωνικής λεηλασίας» υπογράμμισε, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι εάν η κυβέρνηση δεν τα υλοποιήσει, το κάνει επειδή δεν θέλει, όχι επειδή δεν μπορεί.

Ετικέτες: Thessaloniki Helexpo Forum, Αλέξης Τσίπρας, ΔΕΘ, Ομιλία

PREVIOUS

ΗΠΑ: Ύποπτος φάκελος με δηλητήριο στον Λευκό Οίκο

NEXT

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα σχολεία στην Πέλλα
Related Post
23 Ιουλίου, 2021
Πολλές πυρκαγιές σήμερα σε όλη τη χώρα, με μεγαλύτερη στο Καλέντζι Κορινθίας- Μαίνεται το μέτωπο
26 Ιουνίου, 2020
Συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύσκεψη για το πρόγραμμα «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης»
4 Οκτωβρίου, 2021
Προϋπολογισμός: Κατατέθηκε στη Βουλή το Προσχέδιο – Ανάπτυξη 6,1% το 2021
22 Φεβρουαρίου, 2021
Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Επίσκεψη στα Διαπόντια Νησιά
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved