
Προσφυγή στην αμερικανική δικαιοσύνη με αίτημα την αναστολή του διατάγματος της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση της λειτουργίας της αποφάσισε η εφαρμογή Tik Tok.
Σύμφωνα με την θυγατρική της ByteDance, η απόφαση κινείται ενάντια στο Σύνταγμα των ΗΠΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την αναβολή της απαγόρευσης λειτουργίας της εφαρμογής μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.
Η TikTok αμφισβητεί τις αιτιάσεις του Ντόναλντ Τραμπ περί κατασκοπείας υπέρ της Κίνας, με την εφαρμογή να σημειώνει ότι «όπως έχουν αποδείξει οι ελάχιστα σαφείς και αντιφατικές δηλώσεις του προέδρου και άλλων αξιωματούχων αυτούς τους τελευταίους μήνες, κίνητρο των απαγορεύσεων δεν είναι κάποια αληθινή ανησυχία για την εθνική ασφάλεια, αλλά μάλλον πολιτικές θεωρήσεις που συνδέονται με τις ερχόμενες γενικές εκλογές».
Το μέλλον του TikTok αποτελεί σίριαλ στις ΗΠΑ, όντας ψηλά στην ατζέντα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.