
Συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια, Μάθιου Πάλμερ, είχε ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Αντικείμενο συζήτησης των δύο ανδρών ήταν το θέμα του Κοσόβου και η πρόοδος στα Δυτικά Βαλκάνια.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Βούτσιτς δήλωσε για το Κόσοβο τα εξής: «Είχαμε μία ανοιχτή συζήτηση κατά την οποία εξέφρασα στον κ. Πάλμερ την αποφασιστικότητά μας να βρεθεί λύση στο θέμα του Κοσόβου. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα, σε δύο-τρεις μήνες, θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να συνεχιστεί ο διάλογος Βελιγραδίου-Πρίστινας.
Διεμήνυσα στον κ. Πάλμερ ότι η Σερβία είναι έτοιμη για συμβιβασμό, αλλά δεν είναι πρόθυμη να ανεχθεί την ταπείνωση των Σέρβων στο Κόσοβο και γενικότερα την ταπείνωση του σερβικού λαού».
Από τη μεριά του, ο κ. Πάλμερ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης για το θέμα του Κοσόβου.
Σχετικά με τα Δυτικά Βαλκάνια, εξέφρασε την διαφωνία του με την παύση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Αλβανίας και Β. Μακεδονίας στην ΕΕ, τονίζοντας ότι αυτό ήταν ένα «μεγάλο ιστορικό λάθος».