Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
115 views 3 sec 0 Comment

Συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα με τον νέο εκπρόσωπο της Unicef στην Ελλάδα Luciano Calestini

Μάριος Λουκάς - 5 Οκτωβρίου, 2020

Με τον νέο εκπρόσωπο της Unicef στην Ελλάδα κ. Luciano Calestini συναντήθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποτελεί τον θεματοφύλακα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τόσο η πολιτική ηγεσία, όσο και οι υπηρεσίες του Υπουργείου συνεργάζονται στενά με εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς και την κοινωνία των πολιτών για τη διαρκή επικαιροποίηση της εθνικής νομοθεσίας» επεσήμανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων του νέου εκπροσώπου της Unicef στη χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ενημέρωσε τον Luciano Calestini για την πορεία της εκπόνησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το Παιδί, που έχει αναλάβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Νοεμβρίου 2020.

Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν στην αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας των Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων και των Σπιτιών του Παιδιού, καθώς και στο πλαίσιο που διαμορφώνεται μετά την ενσωμάτωση της Οδηγίας ΕΕ 2016/800 με τον ν. 4689/2020 σχετικά με τις δικονομικές εγγυήσεις για την προστασία των παιδιών που είναι ύποπτοι ή κατηγορούμενοι ενώπιων ποινικών διαδικασιών.

Κλείνοντας τη συζήτηση με τον εκπρόσωπο της Unicef στην Ελλάδα, ο Κώστας Τσιάρας σημείωσε πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι προσηλωμένο στην εκπόνηση και εφαρμογή δράσεων για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και την προστασία των ανηλίκων. Επεσήμανε, τέλος τη σημασία που αποδίδει το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε δράσεις για μια δικαιοσύνη φιλική προς τα παιδιά και επανέλαβε την πρόθεσή της κυβέρνησης να εφαρμόσει αποτελεσματικά οριζόντιες πολιτικές για την προστασία των παιδιών με αναπηρία.

Ετικέτες: UNICEF, Κώστα Τσιάρα, Υπουργού Δικαιοσύνης

PREVIOUS

Έναρξη της ψηφιακής πλατφόρμας myDATA για όλες τις επιχειρήσεις

NEXT

Κ.Σκρέκας στο Συνέδριο του Economist: Ο εκσυγχρονισμός των αγροτικών υποδομών «κλειδί» για τη μετάβαση στην ανταγωνιστική γεωργία
Related Post
4 Απριλίου, 2020
Κορωνοϊός-Ιταλία: Συνεχίζεται η δραματική κατάσταση – 681 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
22 Απριλίου, 2020
Κορωνοϊός-Γερμανία: Αρχίζουν κλινικές δοκιμές εμβολίου σε 200 ανθρώπους
2 Ιουλίου, 2020
Ρούτε: Δυνατός ένας συμβιβασμός για το Ταμείο Ανάκαμψης
18 Μαρτίου, 2022
Εισβολή στην Ουκρανία – Μοραβιέτσκι: Θα υποβληθεί αίτημα για ανθρωπιστική αποστολή
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved