Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
57 views 7 sec 0 Comment

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με κλιμάκιο του αμερικανικού χρηματοδοτικού οργανισμού International Development Finance Corporation

Μάριος Λουκάς - 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με στελέχη του αμερικανικού κρατικού χρηματοδοτικού οργανισμού International Development Finance Corporation με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Adam Boehler.

Ο εν λόγω κρατικός φορέας των Ηνωμένων Πολιτειών δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων σε στρατηγικές επενδύσεις, στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της τεχνολογίας.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ιδιαίτερα την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην ταχεία υλοποίηση μεγάλων ξένων επενδύσεων σε σειρά τομέων της οικονομίας καθώς και τη σημασία της στρατηγικής σχέσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την προώθηση αυτών των πρωτοβουλιών.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το αμερικανικό ενδιαφέρον για την προοπτική πραγματοποίησης επενδύσεων στη χώρα μας, όπως στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και στα Λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας και υπογραμμίστηκε ότι η Ελλάδα, ως σημαντικός παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή, παρουσιάζει ιδιαίτερες επενδυτικές ευκαιρίες, με στρατηγικά χαρακτηριστικά, που θα συμβάλλουν στη σημαντική ανάπτυξη της εθνικής της οικονομίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Από αμερικανικής πλευράς παρευρέθηκαν επίσης στη συνάντηση ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας Matthew Zais, η Πρόεδρος της Αμερικανικής Τράπεζας Εισαγωγών – Εξαγωγών Kimberly Reed και η Υποδιευθύντρια της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης Bonnie Glick.

Ετικέτες: International Development Finance Corporation, Κυριάκος Μητσοτάκης

PREVIOUS

Σακελλαροπούλου: Πρώτο επίσημο ταξίδι σας στο εξωτερικό-Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη

NEXT

Κήρυξη των Δήμων Λαμιέων, Δομοκού και Αργιθέας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας
Related Post
2 Μαΐου, 2022
Σύσταση-σοκ της υπουργού Εσωτερικών στους Γερμανούς πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα και υγρά
18 Ιανουαρίου, 2022
Επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ουκρανία εν μέσω έντασης με τη Ρωσία
14 Ιουλίου, 2021
ΗΠΑ: Προειδοποίηση προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην κινεζική επαρχία Σινγκιάνγκ
4 Νοεμβρίου, 2021
EBRD: Ανάπτυξη 7% για την ελληνική οικονομία το 2021
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved