Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
57 views 2 sec 0 Comment

Στόλτενμπεργκ: Χρειάζεται αποκλιμάκωση και διάλογος στην Ανατολική Μεσόγειο

Γιάννης Διαμάντης - 26 Αυγούστου, 2020

Ανήσυχος για την κλιμακούμενη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας του NATO, Γιενς Στόλτενμπεργκ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση, υποστηρίζοντας τον διάλογο. «Ανησυχούμε για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι αποκλιμάκωση, είναι διάλογος. Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι και οι δύο σημαντικοί Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εδώ και πολλά χρόνια. Και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο επίλυσης της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο, βάσει του πνεύματος της συμμαχικής αλληλεγγύης και του διεθνούς δικαίου, και χαιρετίζω τις προσπάθειες της Γερμανίας να μεσολαβήσει για να βρει έναν δρόμο προς τα εμπρός», είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε επαφή με Αθήνα και Άγκυρα, επιβεβαιώνοντας ότι είχε επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τέλος, ο Νορβηγός επικεφαλής της Βορειοατλαντικής συμμαχίας υπογράμμισε ότι αυτή συνεχίζει να παρέχει «ως πλατφόρμα για να συναντηθούν και να συζητήσουν οι Σύμμαχοι πώς να βρουν τη λύση σε αυτήν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ετικέτες: Ανατολική Μεσόγειος, Ελλάδα, Στόλτενμπεργκ, Τουρκία

PREVIOUS

ΥΠΕΣ: Ανοίγουν κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

NEXT

ΗΠΑ: Ενημέρωση για την τουρκική προκλητικότητα ζητούν τέσσερα μέλη του Κογκρέσου από τον Πομπέο
Related Post
4 Νοεμβρίου, 2020
ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακοίνωση δεύτερου lockdown αποτελεί ομολογία παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησής του κ. Μητσοτάκη
11 Μαΐου, 2019
Απίστευτη απειλή της Τουρκίας στην Κύπρο: «Να θυμάστε καλά το 1974»
26 Απριλίου, 2021
Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Απαιτείται άμεση βοήθεια επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου
29 Δεκεμβρίου, 2021
Ταμείο Ανάκαμψης: Αντιπυρικά έργα ύψους 50 εκατ. ευρώ
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved