Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
63 views 2 sec 0 Comment

Σταϊκούρας: Προϋπολογισμός δικαιοσύνης για όλους

Γιάννης Διαμάντης - 28 Νοεμβρίου, 2019

Για έναν προϋπολογισμό που διαθέτει ως κύριο στοιχείο την δικαιοσύνη για όλους έκανε λόγο ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταïκούρας, κατά την διάρκεια της συζήτησης επί του σχεδίου στη Βουλή.

Αρχικά, ο κ. Σταïκούρας προσδιόρισε την μεσαία τάξη επικαλούμενος την αξιολόγηση του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με τον οργανισμό, η μεσαία τάξη ορίζεται από τα νοικοκυριά με ένα άτομο, των οποίων το εισόδημα κινείται μεταξύ 6.294 και 16.783 ευρώ, από δύο άτομα που διαθέτουν εισόδημα μεταξύ 8.901 ευρώ και 23.735 ευρώ και από τρία άτομα που κατέχουν που κινούνται μεταξύ 10.901 ευρώ και 29.069 ευρώ.

Πάντως, ο ΥΠΟΙΚ έσπευσε να διευκρινήσει ότι το μέσο εισόδημα δεν πρέπει να τατυτίζεται με την μεσαία τάξη.

Παράλληλα, ο ίδιος χρησιμοποίησε τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, σημειώνοντας: 

«Ας αξιολογήσουμε τουλάχιστον τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία για το μέσο ή διάμεσο εισόδημα, αφού αυτά χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για την χάραξη φορολογικής πολιτικής. Σύμφωνα με το τελευταίο δημοσιευμένο ετήσιο στατιστικό δελτίο της ΑΑΔΕ, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2018 για τα εισοδήματα του 2017, το 52% των φορολογικών δηλώσεων είχαν δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα κάτω των 8.000 ευρώ. Το 83% κάτω των 20.000 ευρώ».
 
Επιπλέον, ο κ. Σταïκούρας τόνισε ότι η ελληνική οικονομίας βαδίζει «στο ανοδικό σπιράλ της κανονικοποίησης, της αύξησης των βαθμών ελευθερίας και της ισχυροποίησης της οικονομίας, της κοινωνίας και της χώρας».
 
Τέλος, έδωσε το στίγμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι αυτό κινείται «χωρίς λαïκισμούς και ελιτισμούς», ενώ έκλεισε με την φράση «με τους πολλούς για τους πολλούς».
Ετικέτες: Δικαιοσύνη, Προϋπολογισμός, Σταϊκούρας

PREVIOUS

ΟPEN: ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα που διαθέτει υπηρεσίες HbbTv

NEXT

Σπανάκης: «Ο προϋπολογισμός σβήνει την κόκκινη γραμμή του παρελθόντος»
Related Post
24 Οκτωβρίου, 2019
Γ. Τράγκας: Να ετοιμαζόμαστε για μεγάλη σύγκρουση με την Τουρκία!
4 Νοεμβρίου, 2021
04/11/21 Ενημέρωση για τον κορωνοϊό
11 Φεβρουαρίου, 2022
Παναγιωτόπουλος: Εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές για την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού
24 Οκτωβρίου, 2021
Λοβέρδος: Αν εκλεγώ πρόεδρος δεν θα υπάρχουν κομματικοί μηχανισμοί
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved