Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
70 views 4 sec 0 Comment

Σεντένο: «Να είμαστε ανοικτοί σε νέες λύσεις»

Γιάννης Διαμάντης - 31 Μαρτίου, 2020

Ο κ. Σεντένο, ο οποίος διατηρεί την ταυτόχρονη ιδιότητα του Υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας, δήλωσε πως «αναπόφευκτα θα βγούμε από την κρίση με ένα επίπεδο χρέους πολύ υψηλότερο. Ωστόσο, αυτό το αποτέλεσμα και οι διαρκείς του επιπτώσεις δεν πρέπει να αποτελέσουν αιτία κατακερματισμού».

Σχετικά με το πώς οφείλει να κινηθεί η Ευρωζώνη, επισήμανε τα εξής: «Υπάρχει μια συναίνεση στα κύρια στοιχεία της πολιτικής απάντησης σε αυτή τη φάση της κρίσης του κορωνοϊού: βελτίωση των συστημάτων υγείας, παροχή ρευστότητας την οποία χρειάζονται οι επιχειρήσεις για να συνεχίσουν να λειτουργούν και κάλυψη των εισοδημάτων των εργαζομένων που έχουν απολυθεί», εξήγησε. «Οφείλουμε να διερευνήσουμε μέτρα εφαρμογής των υφιστάμενων εργαλείων, αλλά πρέπει να είμαστε ανοικτοί στο να εξετάσουμε άλλες λύσεις, όταν τα πρώτα αποδειχθούν ανεπαρκή».

Οι «λύσεις» στις οποίες αναφέρεται ο κ. Σεντένο είναι η έκδοση κορωνο-ομολόγου, θέμα που αποτελεί σημείο τριβής μεταξύ των κρατών-μελών του οργανισμού. 

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Πορτογάλος οικονομολόγος εμφανίστηκε έτοιμος να προσφέρει διέξοδο στην απόσταση που παρατηρείται γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Ετικέτες: Κορωνοϊός, λύσεις, Σεντένο

PREVIOUS

Πρώην Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης: Να αλλάξουμε στάση για το κορωνο-ομόλογο

NEXT

Κορωνοϊός-Βέλγιο: 12χρονη έχασε την ζωή της
Related Post
13 Ιανουαρίου, 2021
15 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας
20 Ιουλίου, 2020
Κορονοϊός- Ελλάδα: 11 νέα κρούσματα- Ένας ακόμα νεκρός
18 Μαΐου, 2022
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει σχέδια για την άμεση αντίδραση της Ένωσης για την αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού κενού της Ουκρανίας και την πιο μακροπρόθεσμη ανασυγκρότησή της
15 Ιουνίου, 2020
Ένας νέος θάνατος από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved