Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
54 views 3 sec 0 Comment

ΣΔΟΕ: Εντοπίστηκε αδήλωτος αποθηκευτικός χώρος στην περιοχή των Αχαρνών ο οποίος χρησιμοποιούνταν για εμφιάλωση αλκοολούχων ποτών

Μάριος Λουκάς - 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Σημαντική επιτυχία, στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, καθώς και στην αντιμετώπιση του οικονομικού  εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και στη διασφάλιση της υγείας  των πολιτών, σημειώθηκε από ελεγκτές της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής.

Στις 25/9/2020 κλιμάκιο ελεγκτών του Η’ τμήματος (Ελέγχου Κανόνων Διακίνησης, Αγοράς Προϊόντων & Παροχής Υπηρεσιών) της Υπηρεσίας μας, εντόπισε αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο στην περιοχή των Αχαρνών Αττικής, ο οποίος χρησιμοποιούνταν για εμφιάλωση και συσκευασία σε πλαστικά δοχεία (pet) αλκοολούχων ποτών.

Συνολικά, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν άνω του ενός τόνου (1.116 λίτρα) αλκοολούχων ποτών και τσίπουρου, καθώς και 23,5 κιλά καφέ.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, ένας εκ των οποίων (αλλοδαπός) συνελήφθη εντός του αποθηκευτικού χώρου και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, ενώ διέφυγαν της σύλληψης οι άλλοι δύο (ημεδαποί) που φέρεται να είχαν μισθώσει τον παράνομο αποθηκευτικό χώρο και να προωθούσαν τα παράνομα αλκοολούχα ποτά, μέσω εταιρίας εμπορίας αλκοολούχων ποτών ιδιοκτησίας τους, με έδρα την Εύβοια.

Για τις παραπάνω ποσότητες παράνομων αλκοολούχων ποτών και καφέ που κατασχέθηκαν  δεν βρέθηκαν φορολογικά παραστατικά νόμιμης προέλευσης ή εισαγωγής αυτών, οι διαφυγόντες δε δασμοί και λοιποί φόροι θα υπολογισθούν από το Τελωνείο Αθηνών.

Ελήφθησαν δείγματα από τα αλκοολούχα ποτά, τα οποία στάλθηκαν στη Χημική Υπηρεσία Αθηνών προς εξέταση.

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής  συνεχίζει  με αμείωτους ρυθμούς τη μάχη κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος και της εξαπάτησης του καταναλωτικού κοινού.

Ετικέτες: αλκοολούχων ποτών, εμφιάλωση, ΣΔΟΕ

PREVIOUS

ΗΠΑ-Προεδρικές εκλογές: Δημοσίευσε τις φορολογικές δηλώσεις του ο Μπάιντεν

NEXT

Σταϊκούρας: Καταστροφικό ένα δεύτερο lockdown για την οικονομία
Related Post
4 Μαρτίου, 2020
Ημιτελικά Κυπέλλου Ελλάδας: Ανοιχτοί λογαριασμοί στις ρεβάνς
17 Οκτωβρίου, 2023
Μ. Ανατολή: Τετραμερής συνάντηση ΗΠΑ, Ιορδανίας, Παλαιστινιακής Αρχής και Αιγύπτου
12 Μαρτίου, 2020
Γεωργιάδης: Υπάρχει επάρκεια αγαθών- Η αγορά ελέγχεται
26 Φεβρουαρίου, 2021
Λιβύη: Ο Ντμπεϊμπά ανακοίνωσε τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved