Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
66 views 2 sec 0 Comment

ΠτΔ: Η Ελληνική πολιτεία στηρίζει διαχρονικά τον Ελληνισμό της Αλβανίας

Δημήτρης Κυριακού - 11 Ιανουαρίου, 2020

Χαιρετισμό και μήνυμα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα. Με αφορμή την επέτειο 29 ετών από την Ίδρυση της «ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ» ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε «Η Ελληνική Πολιτεία είναι έτοιμη να στηρίξει κάθε δράση προς την κατεύθυνση της ευημερίας και προκοπής και της εν γένει υποστήριξης του Ελληνισμού της Αλβανίας, στο πλευρό του οποίου θα συνεχίσει να στέκεται, αταλάντευτη, και στο μέλλον».

Όπως σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος «Όλα αυτά τα χρόνια, η «ΟΜΟΝΟΙΑ», συχνά υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, κατόρθωσε να εκπροσωπεί επάξια τον Ελληνισμό της Αλβανίας, δίνοντας αγώνες για την υπεράσπιση των απαράγραπτων Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του».

Συνεχίζοντας ανέφερε «η προστασία των μειονοτικών και περιουσιακών δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των προϋποθέσεων, που η ίδια η ΕΕ έχει θέσει στην Αλβανία σε σχέση με την Ευρωπαϊκή της πορεία. Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά το ζήτημα και προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών της ΕΕΜ.

Οι αποφασιστικής σημασίας, όμως, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζετε, είναι και η δική σας δραστηριοποίηση, οι δικές σας ενέργειες. Για την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών σας, βεβαίως, απαιτείται δημιουργία συναινέσεων, συνεννόηση καθώς επίσης συντονισμός κινήσεων και δράσεων, στοιχεία που, σε ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις, έλειψαν τα προηγούμενα χρόνια», κατέληξε στην ανακοίνωσή του. 

 

Ετικέτες: Αλβανία, Έλληνες, μήνυμα, Προκόπης Παυλόπουλος

PREVIOUS

ΕΣΗΕΑ: Αναγκαιότητα στήριξης του εντύπου Τύπου πριν είναι πολύ αργά

NEXT

Ομάν: Απεβίωσε ο Σουλτάνος Καμπούς Μπιν Σαΐντ
Related Post
6 Αυγούστου, 2023
Αναστολή πτήσεων στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας λόγω drone- Ρωσική επίθεση με πυραύλους τη νύχτα
9 Ιουλίου, 2021
Κορωνοϊός – Ολλανδία: Περιοριστικά μέτρα για την διασκέδαση θα ανακοινώσει η κυβέρνηση
25 Ιανουαρίου, 2022
ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικής Οδού
26 Φεβρουαρίου, 2021
Ξεκίνησε η υποβολή μονομερών δηλώσεων αποζημίωσης για Ιανουάριο και Φεβρουάριο για εργαζόμενους στον Τουρισμό
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved