ΚΙΝΑΛ: Ρήξη Γεννηματά- Βενιζέλου

by Δημήτρης Κυριακού

Ρήξη στις σχέσεις τους και εσωκομματική κρίση φαίνεται πως προκαλεί το τελευταίο ραντεβού που είχαν η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά με τον πρώην πρόεδρο του Κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο. Αιτία είναι η απόφαση της κ. Γεννηματά να μην τοποθετήσει πρώτο στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Ε. Βενιζέλο αλλά στην θέση του, τον απερχόμενο Δήμαρχο της Αθήνας, Γ. Καμίνη. 

Aπό αυτή τη στιγμή και μετά ακολούθησε η  τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου που επιβεβαίωσε τη ρήξη «Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας». 

Πλέον τίποτα δεν αποκλείεται ως προς την πιθανότητα το εκσυχρονιστικό κομμάτι του ΚΙΝΑΛ που εκφράζει ο κ. Βενιζέλος να μετακομίσει ή να συνεργαστεί εκλογικά ή μετεκλογικά με τη ΝΔ.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments