Αχτσιόγλου: Το πρόγραμμα «Συν-εργασία» έχει διαλυτικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους

by Δημήτρης Κυριακού

Τις αρνητικές επιπτώσεις του προγράμματος «Συν- εργασία» στους εργαζόμενους επεσήμανε η Έφη Αχτσιόγλου, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ότι η εφαρμογή του από αυτή έχει διαλυτικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους.

«Όπως αποδεικνύεται και από τα δεδομένα, το πρόγραμμα "Συν-εργασία" όχι μόνο έχει διαλυτικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους, εφόσον τους τοποθετεί στη διελκυστίνδα μείωση μισθού ή απόλυση, όχι μόνο έχει αρνητικές συνέπειες για την κατανάλωση αφού συρρικνώνει το εισόδημα των πολιτών, αλλά δεν διευκολύνει ούτε τους εργοδότες», τονίζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Μόνο 3.000 επιχειρήσεις από το σύνολο των 700.000 της χώρας κάνουν χρήση του προγράμματος που παρουσιάστηκε ως η μοναδική στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην αγορά εργασίας» ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ακόμα ότι επιμονή της κυβέρνησης σε ένα καταστροφικό πρόγραμμα όπως το χαρακτηρίζει, μαρτυρά ότι το πολιτικό κόστος της απόσυρσής του έχει για τη ΝΔ μεγαλύτερη σημασία από τις πραγματικές του επιπτώσεις στην αγορά εργασίας και την οικονομία.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments