Η συμβουλή Τσακαλώτου προς την κυβέρνηση: Justdoit

by Δημήτρης Κυριακού

«Χρειάζεται ένα γενναίο πακέτο στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων τώρα. Και κινδυνεύοντας να κατηγορηθώ για διαφήμιση νομίζω η συμβουλή μου προς την κυβέρνηση είναι Justdoit!» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με σε συνέντευξή του στο iEidiseis.gr.

Άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς ανεπαρκή και επικίνδυνη την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, σημειώνοντας με νόημα «όσο και αν η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ ραίνουν τον κ. Μητσοτάκη με ροδοπέταλα ο κόσμος ξέρει στο τέλος του μήνα πόσα έχει το πορτοφόλι του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ευρωπαϊκό πακέτο τόνισε ότι η αναπτυξιακή πολιτική της χώρας απαιτεί μια σοφή διαχείριση της γνώσης, έναν δημοκρατικό προγραμματισμό, καθώς και συνεννόηση κυβέρνησης, αντιπολίτευσης, επιμελητηρίων, κοινωνικών φορέων, τόνισε, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του πως δίχως μια πιο ενεργητική πολιτική, η πραγματικότητα ίσως και να ξεπεράσει τις αρνητικές προβλέψεις.

Γι΄ αυτόν τον λόγο συνδέει την ανάκαμψη της οικονομίας με το κατά πόσο αυτή θα στηριχθεί από το κράτος.

Ο κ. Τσακαλώτος σχετικά με τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, θέτει το ερώτημα: «Δηλαδή μια επιχείρηση δεν έχει τζίρο σήμερα, έχει μειωμένο τζίρο αύριο, και θα κληθεί ‪μεθαύριο να αποπληρώσει και τις υποχρεώσεις της και δάνεια; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δυστυχώς είμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο βίαιης αναδιάρθρωσης της αγοράς στην Ελλάδα, με θύμα την μεσαία τάξη» κατέληξε.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments