Αχτσιόγλου: Λόγω του σχηματισμού της ελληνικής οικονομίας, δεδομένης και της έλλειψης χρηματοδότησης, θα υπάρξουν «λουκέτα» και μεγάλη ανεργία

by Δημήτρης Κυριακού

«Με τις σεισμικές αλλαγές που θα έχουμε στην οικονομία, οι εκλογές ίσως να είναι και αναπόφευκτες» τόνισε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η Έφη Αχτσιόγλου.

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πάντοτε έτοιμη για εκλογές όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν.

Αναφερόμενη στα μέτρα κατά του κορωνοϊού σχολίασε ότι οι Αρχές προσπαθούν να δικαιολογήσουν έναν αδικαιολόγητο αυταρχισμό που επέδειξαν «Χρειάζεται προφανώς να υπάρχουν μέτρα και επίβλεψη για την τήρηση τους, αλλά τέτοιες εξάρσεις αυταρχισμού δεν τις έχει ανάγκη ο κόσμος ούτε στις πλατείες ούτε αλλού»,  ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου, σημειώνοντας ακόμα πως οι πολίτες στις πλατείες είναι οι ίδιοι πολίτες στους οποίους η Κυβέρνηση έδινε συγχαρητήρια για την στάση που κράτησαν.

Σχετικά με το πρόγραμμα αντιμετώπισης των συνεπειών στην οικονομία η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθούσε να αποτρέψει τις συνέπειες της κρίσης «κρατώντας όρθιες τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, να στηρίξει με χρηματοδότηση την αγορά και να διατηρήσεις την κατάσταση στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2020 ανέφερε.

Η νεαρή πολιτικός εξήγησε το σκεπτικό της γιατί θα υπάρξουν λουκέτα σε επιχειρήσεις και μεγάλη ανεργία. «Λόγω του σχηματισμού της ελληνικής οικονομίας, με πολύ μικρές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις στα νησιά, δεδομένης και της έλλειψης χρηματοδότησης, θα υπάρξουν «λουκέτα» και μεγάλη ανεργία. Η πρόταση που καταθέσαμε ως ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένη, «|μιλούσε» για ζεστό χρήμα στην αγορά 14 δις και άλλα 12 δις δανείων προς επιχειρήσεις, με κρατική εγγύηση. Υπάρχει ακόμη χρόνος για να υιοθετηθούν κάποιες από τις προτάσεις μας. Πρέπει να στηριχθούν οι μισθοί και οι επιχειρήσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μια λύση που προκρίνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση άλλωστε από καιρό και την ανέφερε και η Ε. Αχτσιόγλου είναι να δαπανηθεί μέρος των διαθέσιμων από το πλεόνασμα του Δημοσίου προκειμένου να στηριχθεί άμεσα η οικονομία και η κοινωνία ώστε  «να προληφθεί το μεγάλο κύμα της κρίσης με απολύσεις, λουκέτα και μείωση μισθών», ενώ όσον αφορά στην ανεργία η πρώην υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι το εύρος και το βάθος της ύφεσης εξαρτάται κατά πολύ από τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για την στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments