Αύξηση του κατώτατου μισθού με νομοσχέδιο πρότεινε και κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

by Δημήτρης Κυριακού

«Με πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, καταθέτουμε πρόταση νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Η πρόταση προβλέπει αύξηση κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021 και επιστροφή της αρμοδιότητας καθορισμού του κατώτατου μισθού στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους μέσω εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας από1.1.2022» δήλωσε στη Βουλή η Έφη Αχτσιόγλου.

Η πρόταση η οποία είναι υπογεγραμμένη από το σύνολο της Κ.Ο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει στόχο την  πλήρη αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από το συντριπτικό πλήγμα του δευτέρου μνημονίου και την ενίσχυση της βιοποριστικής λειτουργίας του μισθού τόνισε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

 Να σημειωθεί επίσης ότι στη πρόταση αυτή προβλέπεται ακόμα η επανίσχυση του επιδόματος γάμου, ενώ να θυμίσουμε ότι μετά την αύξηση του μισθού κατά 11% το 2019 και την κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Κουμουνδούρου επανέρχεται με νέα πρόταση. 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments