Λαφαζάνης: «Να το κάνουμε όπως η Βρετανία, αλλά με προοδευτικό πρόσημο»

by Δημήτρης Κυριακού

Δήλωση με αφορμή το αποτέλεσμα των Βρετανικών εκλογών έκανε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο έμπειρος πολιτικός τόνισε συγκεκριμένα «Ο θρίαμβος του Brexit αντιπροσωπεύει ένα συντριπτικό πλήγμα για την ΕΕ, η οποία χωρίς την Βρετανία είναι σχεδόν αδιανόητο να υπάρξει», ενώ πρότεινε η Ελλάδα να ακολουθήσει το δρόμο που χαράζει η Βρετανία ««αν θέλει να ξεφύγει από τη θηλιά της νεοαποικιοκρατίας, της οικονομικής στασιμότητας, του ξεπουλήματος της χώρας, της αέναης λιτότητας, της τελικής παραγωγικής αποδιάρθρωσης και των κινδύνων εθνικού ακρωτηριασμού», επεσήμανε. 

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο πρών υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά «Το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών αποτελεί ένα μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και γεωστρατηγικό σεισμό για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις βρετανικές εκλογές δεν νίκησε τόσο ο Τζόνσον και το συντηρητικό πρόγραμμά του όσο θριάμβευσε η αποφασιστική επιθυμία του βρετανικού λαού να απαλλαγεί από την δεσποτική γραφειοκρατία των Βρυξελλών και την Γερμανική Ευρώπη με άμεση και καθαρή έξοδο από την ολοκληρωτική Ε.Ε.
Η μεγάλη ήττα του Τζ. Κόρμπιν και των Εργατικών δεν φαίνεται να αντιπροσωπεύει τόσο την απόρριψη του οικονομικοκοινωνικού προγράμματος τους όσο την αποδοκιμασία της ερμαφρόδιτης και δυσνόητης στάσης τους στο Brexit.

Η ηγεσία του Εργατικού κόμματος διέπραξε τεράστιο σφάλμα που άφησε τον Τζόνσον και τους Συντηρητικούς να οικειοποιηθούν το Brexit και να εκμεταλλευθούν τα πατριωτικά και δημοκρατικά αισθήματα του βρετανικού λαού ο οποίος έβλεπε ότι οι επιλογές των Βρυξελλών και η Γερμανική επικυριαρχία πνίγουν την ανάπτυξη και την δικαιοσύνη στην Ε.Ε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments