Ε. Αχτσιόγλου: Θα στηρίξουμε τις διεκδικήσεις του κόσμου της εργασίας

by Δημήτρης Κυριακού

«Eίμαστε σε εγρήγορση για να προστατέψουμε τις κατακτήσεις και να στηρίξουμε τις διεκδικήσεις του κόσμου της εργασίας, για να υπερασπιστούμε όσα θετικά κάναμε τα προηγούμενα χρόνια». Aυτό δήλωσε μεταξύ άλλων η πρώην υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Η κ. Αχτσιόγλου αρκετές φορές σε αυτή τη συνέντευξη επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «Δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και τη ΝΔ» όσον αφορά στα εργασιακά. Κάλεσε τη κυβέρνηση να μιλήσει καθαρά για το σχεδιό της να ιδιωτικοποιήσει την ιδιωτική ασφάλιση όπως είπε «Αναμένουμε από τη ΝΔ να μιλήσει καθαρά για το σχέδιό της να ιδιωτικοποιήσει την κοινωνική ασφάλιση, για την εμμονή της στον κανόνα 1:5 στις προσλήψεις στο Δημόσιο που αποδυναμώνει και υποβαθμίζει τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, για το σχέδιό της να αποδυναμώσει την προστασία των εργαζομένων επικαλούμενη την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα». 

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε ακόμα και στα αποτελέσματα των πρόσφατων εθνικών εκλογών σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί παρακαταθήκη για τη δημιουργία μιας νέας αριστερής κοινωνικής πλειοψηφίας «το εγχείρημα της προοδευτικής συμμαχίας είναι ακριβώς το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση αυτού του μεγάλου δημοκρατικού αριστερού και ριζοσπαστικού κόμματος - παράταξης». 

Τέλος, έκανε και την αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης στην οποία υπήρξε μέλος λέγοντας ««υπήρξαν πολλοί τομείς και πεδία του κράτους και της οικονομίας που δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε όσα θα θέλαμε με δεδομένη την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, ιεράρχηση που προέκυπτε από την αντικειμενική συνθήκη της κρίσης αλλά και από δικές μας αδυναμίες», κατέληξε η κ. Αχτσιόγλου.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments