
Ως ένα «δύσκολο, βαθιά κοινωνικό θέμα» χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στέλνοντας το μήνυμα ότι «θα κατασκευαστούν οι κλειστές δομές και θα κλείσουν οι άναρχες δομές που προσβάλλουν την Ελλάδα και δεν προσφέρουν στοιχειώδεις κανόνες διαβίωσης» αλλά και ότι θα υπάρξει αποσυμφόρηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.
Για τις κλειστές δομές ειδικά είπε ότι «σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η κατάσκευη όπου δεν έχει ξεκινήσει ακόμα» ενώ για την επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών είπε ότι «αυτή θα γίνει πάντα με γνώμονα τη δυνατότητα κάθες περιφέρειας την οποία έχουμε ορίσει στο 1% του πληθυσμού».
«Τους πρώτους μήνες του 2020 θα δουν οι κοινωνίες απτά αποτελέσματα από τις επιστροφές και τη φύλαξη των συνόρων όσον αφορά τη μείωση των ροών με ορίζοντα το εξάμηνο» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τη σύνοδο του Βερολίνου όσον αφορά το θέμα της Λιβύης ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα «κάνει κάθε προσπάθεια εμπλοκής σε κάθε προσπάθεια πολιτικής λύσης στη Λιβύη και γι’ αυτό έχουμε ζητήσει να συμμετάσχουμε στη διαδικασία του Βερολίνου».
«Δεν είμαστε από τα κράτη που συμμετείχαμε στην αρχή της διαδικασίας, είναι άλλοι αυτοί που πρέπει να απαντήσουν γιατί δεν είμαστε και όχι εμείς» συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα.
Διαβάστε περισσότερα στο crashonline.gr