Κομισιόν: Εγκρίθηκε η εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα

by Γιάννης Διαμάντης

«Πράσινο φως» για την εκταμίευση των 748 εκατ. ευρώ από κέρδη ομολόγων έδωσε η έκτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η έκθεση περιγράφει με ιδιαίτερα θετικό τρόπο την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού από την Ελλάδα, όπου σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση εστίασε τις προσπάθειες στη στήριξη  του εισοδήματος των πολιτών. Την ίδια στιγμή, επισημαίνεται ότι η χώρα μας θα συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης.

Ταυτόχρονα, η έκθεση αναφέρει ότι η ύφεση προβλέπεται πως θα κινηθεί κοντά στο 10%, ενώ η ανεργία θα πλησιάσει το 20%. Κατά συνέπεια, είναι πιθανό να αντιστραφεί η τάση μείωσης της φτώχειας.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται το χαμηλό επίπεδο δαπανών για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους τα επόμενα χρόνια. Την ίδια στιγμή, γνωστοποιείται πως τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου ανέρχονται σε 34 δις ευρώ, 26 δις ευρώ εκ των οποίων ανήκουν στη γενική κυβέρνηση και τα 8 δις ευρώ σε φορείς της γενική κυβέρνησης.

Τέλος, για τα «κόκκινα δάνεια» τονίζεται ότι κατέχουν υψηλό μερίδιο, που αντιστοιχεί σε 68,5 δις ευρώ για το 2019, έναντι 81,8 δις ευρώ το 2018.

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments