Αξιωματούχος ΕΚΤ: Όχι πριν το 2021 η ανάκαμψη της οικονομίας

by Γιάννης Διαμάντης

Μακρύς δρόμος απαιτείται για την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης ανέφερε ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Φιλίπ Λέιν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα El Pais, ο κ. Λέιν οριοθέτησε την ανάκαμψη της οικονομίας στη ζώνη του Ευρώ μετά το 2021. «Από τη σημερινή προοπτική, φαίνεται σε κάθε περίπτωση απίθανο ότι η οικονομική δραστηριότητα θα επανέλθει στα προ της κρίσης επίπεδα πριν από το 2021, αν όχι αργότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Φρανκφούρτη είναι έτοιμη να κινητοποιήσει όσα μέσα χρειάζονται για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα, σε αναφορά του δημοσιογράφου για την παρέμβαση που σχεδιάζεται στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων του οργανισμού τον ερχόμενο Ιούνιο, απάντησε ως εξής: «Αξιολογούμε συνεχώς αν κάνουμε αρκετά και αν υπάρχει κίνδυνος αστάθειας. Έχουμε ακόμη τρεις εβδομάδες για τη σύνοδο του Ιουνίου και είμαστε στη διαδικασία ανάλυσης της κατάστασης». Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε πως «αν δούμε ότι οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες είναι πολύ σφιχτές ή ότι η πίεση σε επιμέρους αγορές ομολόγων δεν αντανακλά τα βασικά οικονομικά μεγέθη, μπορεί να προσαρμόσουμε το μέγεθος ή τη διάρκεια των αγορών μας, τις οποίες μπορούμε ούτως ή άλλως να κάνουμε με ευέλικτο τρόπο όσον αφορά τον χρόνο και τμήματα της αγοράς».

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments