Επιπλέον μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων ανακοίνωσε ο Βρούτσης

by Δημήτρης Κυριακού

Επιπλέον σημαντικά μέτρα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων παρέπεμψε τους εργοδότες να μελετήσουν τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) και να ενταχθούν στο πρόγραμμα βοήθειας από τη στιγμή που οι επιχειρήσεις τους πλήττονται εξαιτίας των συνεπειών του κορωνοϊού.

Έτσι, αφού ενταχθούν στο πρόγραμμα βοήθειας από το κράτος, εκτός όλων των άλλων μέτρων που ανακοινώθηκαν προχθες, θα μπορούν να θέσουν όλο το προσωπικό τους ή μέρος του σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, πιθανότατα για έναν μήνα. Όσοι εργοδότες προβούν σε απολύσεις, αυτές από τον νόμο θα θεωρούνται άκυρες. Εξάλλου τηρά θα απαγορεύεται να προβεί η επιχείρηση σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας. Επίσης μετά την αναστολή των συμβάσεων, ο εργοδότης θα είναι υποχρεωμένος να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας.

Ύστερα, και οι εργαζόμενοι θα έχουν το δικαίωμα μέσα από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ να υποβάλλουν αίτηση για λήψη της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ. 

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε:

«Απλώνουμε δίχτυ κοινωνικής και οικονομικής προστασίας στον κόσμο της εργασίας και δίνουμε σημαντικές ανάσες στις επιχειρήσεις για να αντέξουμε το μπουγάζι στο οποίο βρισκόμαστε».

Να σημειωθεί επίσης ότι το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί χωρίς μειώσεις στους εργαζόμενους μαζί με το επίδομα άδειας το καλοκαίρι (όχι μετά την 15η Ιουνίου).

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments