Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > Η Δική μας Άποψη
61 views 14 sec 0 Comment

O σεβασμός εμπνέεται και κερδίζεται, δεν επιβάλλεται

Δημήτρης Κυριακού - 9 Ιουνίου, 2019

   Πολύς λόγος έχει γίνει από χθες σχετικά με την διοργάνωση Athens Pride 2019 που διοργανώθηκε και στην Αθήνα. Σε αυτήν- όπως κάθε χρόνο- έδωσαν το παρόν πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής, όπως και του καλλιτεχνικού κόσμου. 

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να τοποθετηθώ και να πάρω θέση αμέσως. 

Η ομοφοβία είναι απολύτως καταδικαστέα σε σύγχρονες κοινωνίες. Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός πρεσβεύει αυτό ακριβώς. Την ελευθερία έκφρασης, επιλογών, προσανατολισμών, δημιουργίας σε όλους τους τομείς της ζωής, δίχως περιχαρακώσεις. Η ομοφοβία τρέφει τον ρατσισμό, τις κοινωνικές ανισότητες, σε σύχρονες κοινωνίες δεν ταιριάζει. Επίσης πιστεύω- και για να το γενικεύσω-  ότι αναφανδόν πρέπει να είμαστε κατά οποιασδήποτε μορφής bullying. Οι διακρίσεις, οι ανισότητες δεν χωρούν στην κοινωνία μας. Σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή και Δημοκρατική κοινωνία.

Ο καθένας ανεμπόδιστα πρέπει να έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να κάνει τις δικές του επιλογές στη ζωή του και να την ορίσει όπως ακριβώς αυτός θέλει. 

Από εκεί και πέρα και με αφορμή  κάποια προκλητική φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας από το χθεσινό Athens Pride, φωτογραφία που σχεδόν εμπίπτει στον νόμο περί προσβολής της δημοσίας αιδούς, οφείλω να τονίσω το προφανές. Και το προφανές λέει ότι κάθε πράξη, κάθε ενέργεια- για το καλό της ίδιας της κοινωνίας- είναι απαραίτητο να διαπνέεται από μια αισθητική, από μια εικόνα αξιοπρέπειας. Και αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπους, για να μην παρεξηγηθώ. Ό,τι σεξουαλικό προσανατολισμό κι αν έχουν.

Για να περάσεις τις θέσεις σου, υπάρχει τρόπος. Δεν χρειάζεται να φτάνουμε στα άκρα. Είναι αυτό που λέμε απλά ότι «αν προκαλείς, χάνεις και το δίκιο σου». Δεν είναι θέμα ταμπού ή στερεότυπων αυτό που προσπαθώ να θίξω. Είναι θέμα νόμων, θέμα αρχών, θέμα αισθητικής, θέμα συνειδητοποίησης, εν τέλει αξιοπρεπούς στάσης ζωής και δράσης.

Όλοι- για να καταξιώσουν και στη συλλογική συνείδηση τις επιλογές τους πέρα από μια νομική κατοχύρωση που μπορεί από τη Πολιτεία να υπάρχει και καλώς υπάρχει- οφείλουν να σέβονται τους άλλους και τον τόπο που βρίσκονται. Κυρίως δε και πρωτίστως τον ίδιον τους τον εαυτό και την προσωπικότητά τους.

Ο σεβασμός κερδίζεται, εμπνέεται και δεν επιβάλλεται. Επομένως, η αξιοπρέπεια είναι το μοναδικό κλειδί της επιτυχίας. Σε όλα. 

 

Δημήτρης Κυριακού

 

 

 

 

Ετικέτες: Athens Pride 2019, Αξιοπρέπεια, Γνώμη, Κοινωνικός φιλελευθερισμός

PREVIOUS

Άκου και μη μιλάς…

NEXT

Πρώτα η εδαφική ακεραιότητα της χώρας
Related Post
12 Νοεμβρίου, 2019
Θέλουμε να γίνουμε… κανονική χώρα;
4 Νοεμβρίου, 2020
Πρέπει άμεσα να ενισχυθεί το ΕΣΥ πάση θυσία
26 Ιουλίου, 2019
H ανάσχεση του brain drain μοναδικός δρόμος επιτυχίας
1 Ιουλίου, 2022
Υπάρχει περιθώριο διαλόγου με την βαρβαρότητα;
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved