Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
111 views 7 sec 0 Comment

New York Times: «Παζάρι» ΗΠΑ – Τουρκίας για S-400, Patriot και F-35

Γιάννης Διαμάντης - 24 Μαρτίου, 2022

Παρασκήνιο για διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία για σειρά οπλικών συστημάτων αποκαλύπτουν οι New York Times, με την Ουάσινγκτον να φέρεται ότι προτείνει την παράδοση των ρωσικών S-400 από την Τουρκία στην Ουκρανία, με αντάλλαγμα την επιστροφή της Άγκυρας στο πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35.

Μία τέτοια κίνηση εκτιμάται ότι εμπεριέχει διττή δυσκολία, αφού ο ουκρανικός στρατός δεν διαθέτει την εμπειρία για τον χειρισμό των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων. Την ίδια στιγμή, η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης θα ενέτασσε την Τουρκία πλήρως στο πλευρό της Ουκρανίας, ενέργεια που θα άλλαζε την στάση ουδετερότητας που έχει τηρήσει η χώρα ως τώρα.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος επικοινωνίας της τουρκικής κυβέρνησης και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, δημοσίευσε άρθρο στη Wall Street Journal, όπου έβαλε το ζήτημα των MIM-104 Patriot στο τραπέζι του διαλόγου. Το MIM-104 Patriot αποτελεί ένα πυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς επιφανείας-αέρος που διαθέτει λειτουργία εκτόξευσης και αντιβαλιστικών πυραύλων. Μάλιστα, ο ίδιος τονίζει πως η Άγκυρα δεν λαμβάνει υπόψιν καμία άτυπη δέσμευση της Δύσης, επαναλαμβάνοντας ότι η προμήθεια των S-400 ήταν μονόδρομος.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει κατασκευάσει το οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar, το οποίο έχει σταλεί στην Ουκρανία. Ο Αλτούν υπενθυμίζει πως η Δύση είχε επιχειρήσει να εμποδίσει την διαδικασία.

Ετικέτες: F-35, New York Times, Patriot, S-400, ΗΠΑ, Πόλεμος στην Ουκρανία, Τουρκία

PREVIOUS

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του NATO με 40.000 στρατιώτες ανακοίνωσε ο Στόλτενμπεργκ

NEXT

Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID-19 (24/03/2022)
Related Post
15 Απριλίου, 2022
Δύο νέες στρατηγικές επενδύσεις, Microsoft και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων
30 Οκτωβρίου, 2022
Κονγκό: Ποδοπατήθηκαν και πέθαναν από ασφυξία σε συναυλία
15 Ιανουαρίου, 2020
Αλβανία: Απελαύνονται δύο Ιρανοί διπλωμάτες
6 Ιουνίου, 2019
Πυρά Μενέντεζ εναντίον της Άγκυρας για Κύπρο, Αιγαίο και S-400
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved