
Συνάντηση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία είχαν ο Γενικός Γραμματείας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, και ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Γενς Στόλτενμπεργκ διαβεβαίωσε ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία, ευχαριστώντας την Γερμανία για τόσο για την παροχή ανθρωπιστικής, οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας όσο και για την απόφασή της να φθάσει το 2% του ΑΕΠ της σε στρατιωτικές δαπάνες.
Ταυτόχρονα, ο ίδιος συνεχάρη τις διπλωματικές προσπάθειες του Βερολίνου για την αποκλιμάκωση της κρίσης.
Από την πλευρά του, ο Όλαφ Σολτς επανέλαβε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία «δεν θα παρέμβει στρατιωτικά» στην Ουκρανία, απαντώντας εμμέσως στο αίτημα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.
Κατόπιν, ο Γερμανός Καγκελάριος άσκησε κριτική στον Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας πως «φέρνει θάνατο και φρίκη στον λαό της Ουκρανίας, αλλά και οδύνη στον δικό του λαό».
Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης για την επένδυση 100 δισ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, σημειώνοντας πως αποτελεί «δείγμα της βούλησης και της αποφασιστικότητάς μας να δράσουμε στη νέα πραγματικότητα».