Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
51 views 3 sec 0 Comment

Μήνυμα Δένδια προς την Τουρκία: Ανέφικτος ο διάλογος υπό το βάρος απειλών

Γιάννης Διαμάντης - 3 Αυγούστου, 2020

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί διμερής διάλογος υπό καθεστώς απειλών έστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον κ. Λάσετ για την επιθετικότητα της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθιστώντας σαφές ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει ως μόνη διαφορά με την γείτονα χώρα το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας της συνεπακόλουθης οριοθέτησης ΑΟΖ.

Κατόπιν, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και την εμφύλια διαμάχη στη Λιβύη, με τον κ. Δένδια να εστιάζει στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Γερμανία στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, καθώς επίσης και για την δημιουργία καλύτερων συνθηκών για το ευρωπαϊκό μέλλον.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού, όπως και η σημασία της δημιουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ.

Τέλος, οι κκ. Δένδιας και Λάσετ μίλησαν για την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Λάσετ δεσμεύθηκε ότι η Γερμανία δεν θα αφήσει μόνη την Ελλάδα στο μεταναστευτικό. 

Αναφορικά με την τουρκική δραστηριότητα, δήλωσε ότι υφίστανται ουκ ολίγες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, με τον ίδιο να καλεί σε αποκλιμάκωση της έντασης.

Ακόμα, ο ίδιος επισήμανε πως στη Μεσόγειο υπάρχουν πολλές εστίες διενέξεων που δεν γίνονται αντιληπτές σε συζητήσεις που γίνονται σε εσωτερικό πολιτικό επίπεδο, σημειώνοντας πως όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας εστίασε στη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης για την ΕΕ, τονίζοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται εντός της διαδικασίας της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής.

 

Ετικέτες: Δένδιας, Λάσετ, Τουρκία

PREVIOUS

ΕΟΔΥ: 77 νέα κρούσματα κορωνοϊού

NEXT

Προ των πυλών ο κυβερνητικός ανασχηματισμός
Related Post
6 Ιουνίου, 2022
Βρετανία: Πρόταση μομφής στον Μπόρις Τζόνσον- Σε εξέλιξη η ψηφοφορία
18 Ιανουαρίου, 2020
Παραλήρημα Ερντογάν μια μέρα πριν τη Διάσκεψη του Βερολίνου
7 Σεπτεμβρίου, 2020
Κριτική Τσίπρα στην κυβέρνηση: Έχετε διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα
17 Ιουνίου, 2021
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ισχυρές ενδείξεις έχει η ΕΛ.ΑΣ για την ενοχή του πιλότου, συζύγου της Καρολάιν
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved