Την αντίθεσή της εκφράζει η αντιπολίτευση στη Βρετανία εναντίον της χαλάρωσης των μέτρων που προωθεί ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.
Συγκεκριμένα, ο Τζόνσον αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα μετά τον κορωνοϊό, η οποία περιλαμβάνει πέντε στάδια συναγερμού που θα καθορίζονται από την μετάδοση του ιού.
Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα, οι πολίτες θα μπορούν από την Τετάρτη να ασκούνται όσες φορές το επιθυμούν σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και να απολαμβάνουν τον ήλιο σε πάρκα της περιοχής τους.
Ακόμα, θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε ομαδικά αθλήματα αλλά μόνο με άτομα που μοιράζονται την ίδια στέγη.
Απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε δραστηριότητα είναι η τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων ασφαλείας.
Επιπλέον, όσοι επισκέπτες μπαίνουν στη χώρα θα εισέρχονται σε καραντίνα, με εξαίρεση όσους επισκέπτονται την Βρετανία από την Γαλλία.
Άμεση ήταν η αντίδραση του πολιτικού κόσμου, με τον Εργατικό Δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, να καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, να προτιμούν την εργασία από το σπίτι και να εφαρμόζουν την κοινωνική αποστασιοποίηση. Την ίδια στιγμή, κάλεσε την κυβέρνηση να συνεργαστεί με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την ασφαλέστερη επιστροφή στην εργασία.
Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, δήλωσε ότι «η ανακοίνωση του πρωθυπουργού εγείρει περισσότερες ερωτήσεις από αυτές που απαντά και δεν προσφέρει «σαφές σχέδιο ασφάλειας» ή σαφείς οδηγίες για το πώς θα μετακινηθούν αυτοί τους οποίους καλεί να επιστρέψουν πίσω στην εργασία τους». Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι τα μέτρα δίνουν σε Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία και Ην. Βασίλειο το δικαίωμα διαφορετικής εφαρμογής των μέτρων.
Τέλος, η Πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νικόλα Στέρτζον, επισήμανε ότι «όλα όσα είπε στην ανακοίνωσή του αφορούν την Αγγλία… Είναι ο πρωθυπουργός όλης της Βρετανίας, δεν προσπαθώ να το αμφισβητήσω, αλλά αυτοί οι περιορισμοί ισχύουν νόμιμα ξεχωριστά στη Σκωτία, την Ουαλία και την Βόρεια Ιρλανδία και συνεπώς έχουμε καθήκον να λάβουμε αποφάσεις με τη δική μας δικαιοδοσία για την ταχύτητα με την οποία θα τους άρουμε».