Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
53 views 6 sec 0 Comment

Κορωνοϊός-Κομισιόν: Βοήθεια 3,3 δις ευρώ στα Δυτικά Βαλκάνια

Γιάννης Διαμάντης - 29 Απριλίου, 2020

Πακέτο βοήθειας προς τα Δυτικά Βαλκάνια ύψους 3,3 δις ευρώ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν).

Το πακέτο περιλαμβάνει τόσο την κάλυψη των άμεσων υγειονομικών αναγκών όσο και την ανάπτυξη της περιοχής. 

Συγκεκριμένα, η βοηθεία προβλέπει τα εξής:

– 38 εκατ. ευρώ από το Εργαλείο Προενταξιακής βοήθειας για άμεση στήριξη του υγειονομικού τομέα (τομικό προστατευτικό υλικό, μάσκες και αναπνευστήρες),

– 389 εκατ. ευρώ για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη,

– 455 εκατ. για την οικονομική επανενεργοποίηση. 

Ταυτόχρονα, περιλαμβάνει μακροοικονομική συνδρομή 750 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και βοήθεια ύψους 1,7 δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε, αρχικά: «Έχουμε ειδική ευθύνη να συνδράμουμε σ’ αυτή την πανδημία τους εταίρους μας στα Δ. Βαλκάνια, καθώς το μέλλον τους βρίσκεται στην ΕΕ». Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε ότι «η ΕΕ κινητοποιεί ένα σημαντικό χρηματοδοτικό πακέτο επιβεβαιώνοντας την ισχυρή αλληλεγγύη της. Μαζί θα υπερβούμε την κρίση και θα ανακάμψουμε. Και πέρα απ΄αυτό θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την περιοχή περιλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων που χρειάζονται στην πορεία προς την ΕΕ καθώς η ανάκαμψη θα είναι αποτελεσματική αν οι χώρες τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης, Όλιβερ Βαρέλι, επισήμανε ότι «η δουλειά μας θα συνεχιστεί με την προετοιμασία του Οικονομικού και Επενδυτικού Προγράμματος για την περιοχή, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τις σοβαρές επιπτώσεις της κρίσης, να εκσυγχρονίσουμε τις οικονομίες της περιοχής, να στηρίξουμε τις μεταρρυθμίσεις και να μειώσουμε το αναπτυξιακό χάσμα δίνοντας χειροπιαστά οφέλη στον λαό νωρίτερα».

 

Ετικέτες: Δυτικά Βαλκάνια, Κομισιόν, Κορωνοϊός

PREVIOUS

Κορωνοϊός: Στους 139 οι νεκροί στην χώρα μας

NEXT

Κορωνοϊός-Γερμανία: Ύφεση 10% το β’ τρίμηνο του 2020
Related Post
17 Φεβρουαρίου, 2021
Στέφανος Μάνος: 36 ώρες χωρίς ηλεκτρικό και χωρίς νερό στην Εκάλη
2 Απριλίου, 2023
Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα έχει τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης
24 Μαΐου, 2020
Το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι» θα παρουσιάσει ο Τσίπρας αύριο στο Ζάππειο
28 Ιουνίου, 2019
ΗΠΑ: Έγκριση από το Κογκρέσο κονδυλίων για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved