Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
64 views 3 sec 0 Comment

Κορωνοϊός: Επίθεση Πομπέο στην Κίνα για τον χειρισμό της κρίσης

Γιάννης Διαμάντης - 25 Μαρτίου, 2020

Αιχμές προς την Κίνα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την πανδημία του κορωνοϊού εξαπέλυσε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Washington Watch, o Πομπέο ανέφερε ότι το Πεκίνο δεν παρέχει πληροφορίες για τον κορωνοϊό, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων ανά τον κόσμο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η ανησυχία μου είναι πως αυτή η συγκάλυψη, αυτή η παραπληροφόρηση στην οποία επιδίδεται το κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, στερεί από τον κόσμο την ενημέρωση που χρειάζεται για να αποτραπούν περαιτέρω κρούσματα ή να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

Κατόπιν, επιτέθηκε σε Ρωσία, Ιράν και Κίνα για τις φήμες που διακινήθηκαν για διάδοση του ιού από Αμερικανούς στρατιώτες, τονίζοντας πως οι τρεις χώρες «λένε οτιδήποτε για να αποσείσουν τις ευθύνες τους».

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι «θα έρθει η ώρα για την απόδοση ευθυνών», προσθέτοντας ότι «χρειάζεται να εξασφαλίσουμε ότι κάθε χώρα σήμερα υιοθετεί τη διαφάνεια, μοιράζεται πληροφορίες για το τι γίνεται στ’ αλήθεια, ώστε η παγκόσμια κοινότητα, το παγκόσμιο σύστημα υγείας, η παγκόσμια κοινότητα των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τις μολυσματικές ασθένειες, να μπορέσει να αρχίσει να εργάζεται με ολιστικό τρόπο».

Τέλος, ο κ. Πομπέο διεμήνυσε ότι μετά το πέρα της κρίσης προβλέπεται η αναδιάταξη για τον τρόπο που έχουν οικοδομηθεί οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, χωρίς να προχωρά σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ετικέτες: Αιχμές, Κίνα, Κορωνοϊός, Πομπέο

PREVIOUS

Κορωνοϊός-Γερμανία: Νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας

NEXT

Κορωνοϊός: Δύο νέους θανάτους ανακοίνωσαν οι αρχές
Related Post
4 Μαρτίου, 2020
Ημιτελικά Κυπέλλου Ελλάδας: Ανοιχτοί λογαριασμοί στις ρεβάνς
26 Φεβρουαρίου, 2022
Δύο Έλληνες νεκροί και έξι τραυματίες από βομβαρδισμό στην Ουκρανία
30 Ιουνίου, 2020
Ντι Μάιο: Να τερματιστούν οι ξένες επεμβάσεις στη Λιβύη
6 Αυγούστου, 2020
ΕΚΤΑΚΤΟ: Συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved