Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
44 views 1 sec 0 Comment

Κορωνοϊός: Αυστηρές ποινές σε όσους παραβιάζουν την καραντίνα

Δημήτρης Κυριακού - 12 Μαρτίου, 2020

Εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που θα εφαρμοστεί ως νόμος άμεσα, προβλέπει αυστηρές ποινές για όσους έχουν διαπιστωθεί εργαστηριακά θετικοί στον κορωνοϊό και δεν τηρούν τα υγειονομικά μέτρα και περιορισμούς, καθώς θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή συμπολιτών τους. Οι ποινές που προβλέπονται κυμαίνονται από χρηματική ποινή έως και ισόβια κάθειρξη.

Οι διατάξεις είναι σαφείς και προβλέπουν συγκεκριμένα:

1.Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται: α) με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ζώα, β) με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

2. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί η ασθένεια σε ζώα, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, και αν είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη.

3. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

4. Όποιος στις περιπτώσεις της παραγράφου 1 παραβιάζει τα μέτρα από αμέλεια, τιμωρείται: α) στην περίπτωση του στοιχείου α΄ με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας και β) στην περίπτωση του στοιχείου β΄ με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.

Η σχετική διάταξη φέρει τον τίτλο «παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών». Πρόκειται για το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (νόμος 4619/2019).

Ετικέτες: Ποινές

PREVIOUS

Κορωνοϊός-NBA: Θετικοί δύο συμπαίκτες του Ρούντι Γκομπέρ

NEXT

Γεωργιάδης: Υπάρχει επάρκεια αγαθών- Η αγορά ελέγχεται
Related Post
12 Ιουνίου, 2019
ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά είναι τα ψηφοδέλτια σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου
14 Σεπτεμβρίου, 2019
3η αγωνιστική Super League: Πεντάρα ο Ολυμπιακός, σημαντικό διπλό ο ΠΑΟΚ
1 Φεβρουαρίου, 2021
Γεωργιάδης: Αυστηρότερα μέτρα σε περίπτωση επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων
23 Μαΐου, 2021
Από αύριο η διάθεση των self-tests σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα- Υποχρεωτική η δήλωσή τους μέσα από το ΠΣ- ΕΡΓΑΝΗ
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved