Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
60 views 27 sec 0 Comment

ΚΚΕ για hotspot: Απαράδεκτη μεθόδευση που εγκλωβίζει πρόσφυγες στα νησιά

Δημήτρης Κυριακού - 10 Φεβρουαρίου, 2020

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό άσκησε το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

«Η κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την απαίτηση των νησιωτών, προχωρά τον επικίνδυνο σχεδιασμό της για τη δημιουργία νέων ελεγχόμενων- κλειστών- hotspot, καταδικάζοντας τα νησιά του Αιγαίου να γίνουν οι μόνιμες μεγάλες φυλακές της ΕΕ, εγκλωβίζοντας εκεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Η μεθόδευσή της είναι απαράδεκτη. Προχωρά με το “αποφασίζουμε και διατάζουμε”, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κι επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα» τονίζεται στην ανακοίνωση από τον Περισσό.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά και κριτική στη πρόθεση της κυβέρνησης να εκδόσει πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δημιουργία κλειστών κέντρων και συνεχίζει «οι δικαιολογίες, που επικαλείται, αντιστρέφουν πλήρως την πραγματικότητα. Για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στα νησιά που έχουν hotspot, την ευθύνη έχει η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον και οι δύο αποδέχονται τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τον κανονισμό του Δουβλίνου.                                                                           Ο εγκλωβισμός δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων σε άθλιες συνθήκες, δημιουργεί προβλήματα στα νησιά, αλλά και στους ίδιους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Επίσης η καταστολή σε βάρος προσφύγων- μεταναστών καθώς και η ανοχή της κυβέρνησης στη δράση ακροδεξιών ομάδων, οξύνει την κατάσταση και δημιουργεί εντάσεις στα νησιά» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

To KKE επισημαίνει ακόμα ότι η δημιουργία και νέων κέντρων δε σημαίνει ότι θα κλείσουν τα hotspot που υπάρχουν, παρά και ενάντια σε όσα κατά καιρούς ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αναφέροντας επιπρόσθετα «ακόμα, η θέση της για ενίσχυση της αποτροπής στα σύνορα, όπως με το αίσχος του φράγματος, δεν σημαίνει τίποτα άλλο από αύξηση των πνιγμένων παιδιών, των προσφύγων και μεταναστών»  τονίζεται. Σύμφωνα με τη θέση του ΚΚΕ  «οι αιτίες που δημιουργούν τις μεγάλες προσφυγικές ροές παραμένουν και ενισχύονται, εφόσον η κυβέρνηση της ΝΔ -όπως και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ- ενισχύει την παραπέρα εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια και επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ», καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

Ετικέτες: Ανακοίνωση, ΚΚΕ, μεταναστευτικό

PREVIOUS

Μεταναστευτικό: Fast track για όσους έρχονται στην Ελλάδα το 2020

NEXT

Ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τη πλήρη μεταβίβαση του Alpha στη Motor Oil
Related Post
30 Σεπτεμβρίου, 2021
Βουλή: Πέρασε η σύμβαση με τη Cosco
16 Οκτωβρίου, 2019
Μητσοτάκης: Τι κάναμε και τι δεν κάναμε τις πρώτες 100 ημέρες
2 Σεπτεμβρίου, 2020
ΕΟΔΥ: 233 νέα κρούσματα Covid-19 σήμερα στην χώρα μας- 2 νέοι θάνατοι
11 Ιουλίου, 2023
Στα 4,4 δισ. ευρώ το όφελος για τα νοικοκυριά από αυξήσεις μισθών και μειώσεις φόρων στην τετραετία 2024-2027
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved