Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
70 views 3 sec 0 Comment

Ιράν: Συνομιλίες με τις ΗΠΑ μόνο με άρση των κυρώσεων

Γιάννης Διαμάντης - 4 Ιουλίου, 2019

Την θέση ότι το Ιράν θα συνομιλήσει με τις ΗΠΑ μόνο αν οι τελευταίες άρουν τις κυρώσεις εξέφρασε ο Υπουργός Πληροφοριών της χώρας Μαχμούντ Αλαβί.

Όπως δήλωσε ο κ. Αλαβί, «το Ιράν μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο διαλόγου με την Αμερική μόνο αν (ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ) άρει τις κυρώσεις και ο ανώτατος ηγέτης μας επιτρέψει τη διεξαγωγή συνομιλιών».

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «οι Αμερικανοί φοβούνται τη στρατιωτική ισχύ του Ιράν, αυτός είναι ο λόγος πίσω από την απόφασή τους να ακυρώσουν την επίθεση εναντίον του Ιράν».

Ανάλογη δήλωση έκανε και ο εκπρόσωπος του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Κεïβάν Χοσραβί. «Αποχωρώντας από την πυρηνική συμφωνία ο Τραμπ έβλαψε τον δρόμο της διπλωματίας… το καλύτερο αντίδοτο σε όλες τις απειλές είναι η ενεργή αντίσταση», είπε.

Ακόμα, πρόσθεσε πως το Ιράν είναι αποφασισμένο να προχωρήσει το σχέδιό του για τη μείωση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει βάσει της συμφωνίας.

 

PREVIOUS

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με Γιούνκερ και Τουσκ

NEXT

Τουρκία: Την ερχόμενη εβδομάδα η παραλαβή των S-400
Related Post
20 Ιουλίου, 2022
Πυρκαγιά στα Μέγαρα – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Ζάχουλη
8 Απριλίου, 2020
Κορωνοϊός-Ισπανία: 767 νεκροί σε 24 ώρες – 6.180 νέα κρούσματα
10 Απριλίου, 2020
Αλληλεγγύη στην εποχή του Κοροναϊού
20 Δεκεμβρίου, 2021
Ινδία: Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ζητά πλήρη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved