Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι και επίσημα ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του προσεχή Νοεμβρίου, αποδεχόμενος το χρίσμα του κόμματος.
Υπό τις επευφημίες του πλήθους που βρισκόταν έξω από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ ανέφερε, αρχικά: «Αποδέχομαι με όλη μου την καρδιά αυτή την υποψηφιότητα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών».
Κατόπιν, έστρεψε τα βέλη του κατά του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, λέγοντας ότι αν εκλεγόταν, θα γινόταν «ο νεκροθάφτης» του «μεγαλείου της Αμερικής».
Κατά τον ίδιο, το διακύβευμα των προεδρικών εκλογών είναι «το αμερικανικό όνειρο» και «το σοσιαλιστικό πρόγραμμα καταστροφής του πεπρωμένου» της χώρας. Όπως είπε, «πώς μπορεί να ζητάει το Δημοκρατικό κόμμα να ηγηθεί της χώρας μας όταν αφιερώνει τόσο χρόνο στη διάλυση της χώρας μας; Βλέπουν ένα αμαρτωλό έθνος που πρέπει να τιμωρηθεί για τις αμαρτίες του».
Ακόμα, υπογράμμισε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι «ο καταστροφέας των αμερικανικών θέσεων εργασίας», τονίζοντας ότι ενδεχόμενη εκλογή του θα οδηγήσει σε μεταφορά θέσεων εργασίας προς άλλες χώρες και ιδιαίτερα στην Κίνα.
Επιπλέον, ο Τραμπ αυτοπροβλήθηκε ως ο αντίπαλος του κατεστημένου στις ΗΠΑ, κατηγορώντας τον αντίπαλό του ότι αποτελεί μέρος της ελίτ που δημιούργησε πολέμους που «δεν τελειώνουν ποτέ».
Η επόμενη ημέρα μετά τον κορωνοϊό
Σε αναφορά για τον κορωνοϊό, διαβεβαίωσε ότι θα νικηθεί η πανδημία, δηλώνοντας ότι είναι πιθανή η ύπαρξη εμβολίου πριν το πέρας του 2020.
Επίσης, υποσχέθηκε «ευημερία ρεκόρ» στους Αμερικανούς στη δεύτερη θητεία του, καθώς και την ανοικοδόμηση της αμερικανικής οικονομίας ώστε να γίνει «η καλύτερη στην ιστορία».
Ταυτόχρονα, μίλησε για την δημιουργία ενός «νέου πνεύματος ενότητας που μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο μέσα από την αγάπη για τη μεγαλειώδη χώρα μας».
Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Αφροαμερικανική κοινότητα, λέγοντας ότι κανένας άλλος πρόεδρος από την εποχή του Αβραάμ Λίνκολν δεν έκανε τόσα πολλά για εκείνη.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τραμπ δεσμεύτηκε για την επιβολή δασμών σε εταιρείες που φεύγουν από τις ΗΠΑ για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας σε ξένες χώρες.
Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι «θα σιγουρέψουμε ότι οι εταιρείες μας και οι δουλειές θα μένουν στη χώρα μας, όπως έχω κάνει ήδη», ενώ σε νέα αναφορά προς τον Μπάιντεν επεσήμανε ότι «το πρόγραμμα του Τζο Μπάιντεν είναι Made in China. Το δικό μου πρόγραμμα είναι Made in the USA».