
Πριν από λίγες εβδομάδες ψηφίστηκε ο αντικαπνιστικός νόμος. Ένας νόμος που συνοδεύτηκε από τις ελπίδες σημαντικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας (καπνιστών και μη) ότι θα εφαρμοστεί στο ακέραιο.
Αξίζει να γίνει λόγος για την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου.
Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας μαζί με αστυνομικούς θα ξεκινήσουν ελέγχους για την τήρηση ή μη του νόμου.
Σωστή κίνηση με την ελπίδα να φέρει άμεσα αποτελέσματα. Κι όλα αυτά, την ώρα που έχουν πέσει αρκετά πρόστιμα για παραβάσεις σε δημόσιους χώρους.
Δυστυχώς, τα κρούσματα ανυπακοής στο ζήτημα προστίθενται στον μύλο των μικροπαρανομιών που παρατηρούνται σε πολλές γωνιές της χώρας καθημερινά.
Ως πότε, όμως, η εφαρμογή ενός πλαισίου που θεωρείται νόμος του κράτους θα πρέπει να απαιτεί την φυσική παρουσία των Αρχών;
Αν θέλουμε να σπάσουμε το απόστημα, ας δοθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την πλήρη τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.
Ας αποτελέσει η πρωτοβουλία την αρχή για την συμμόρφωση με τους θεσπισμένους κανόνες.
Ας αρχίσουμε να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε κάθε κρούσμα παραβατικότητας.
Μέχρι να επιτευχθεί η επανάσταση του αυτονόητου που αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για την συνολική ανάταση της χώρας.
Ι. Διαμάντης