
Aπάντηση στις αιτιάσεις των τομεαρχών Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στον Έβρο, έστειλε το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, αναφέροντας μεταξύ άλλων «Τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, η οποία δεν έγινε την Πέμπτη 21 Μαΐου, αλλά την Τετάρτη 20 Μαΐου, αναφέρθηκε όχι στο ποια ήταν, αλλά στο ποια θα έπρεπε να ήταν η στάση της Τουρκίας», επισημαίνοντας ακόμα «Διότι ξέρετε, οι δίαυλοι, μπορεί να υπάρχουν, αλλά πρέπει κι από την άλλη πλευρά να υπάρχει καλή θέληση ν’ ακούσουν αυτά που θέλουμε να τους πούμε. Στην πραγματικότητα επίσης, ουδείς υποβάθμισε το ζήτημα στον Έβρο», τονίζεται από το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης, αλλά και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Μιχάλης Διάμεσης, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, προέβησαν σε ρηματική διακοίνωση ο πρώτος προς τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα και ο δεύτερος προς την Τουρκία, για το περιστατικό.
Το γραφείο Τύπου του Νίκου Δένδια διερωτάται αν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τα fake news του κ. Βελόπουλου και των ακροδεξιών sites», διευκρινίζοντας ακόμα ότι από την πλευρά της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσει να πορεύεται, χωρίς μεγαλοστομίες και υστερικές κραυγές, στον δρόμο της αποφασιστικής υπεράσπισης της χώρας, όπως έπραξε πρόσφατα, κατά την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, και πάλι στον Έβρο» σημείωνει η ανακοίνωση.