Είναι η ώρα της ευθύνης μας

by Δημήτρης Κυριακού

Σύμφωνα με το Σύνταγμα όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Αύριο λοιπόν είναι η ημέρα των πολιτών. Τελείωσε χθες η προεκλογική περίοδος μέσα σε ένα αρκετά πολωμένο πολιτικό κλίμα, όπου η κάθε παράταξη ανέπτυξε τις θέσεις της. Επομένως, πάνω-κάτω ο καθένας μας για τη κατάσταση στους δήμους, στις περιφέρειες και στην Ευρώπη έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. 

O σκοπός και ο στόχος μας είναι να εκλέξουμε παντού τους πιο έντιμους, ικανούς και εργατικούς ανθρώπους. Είναι καλό εδώ πλέον που φτάσαμε να μην περιχαρακοθούμε ιδεολογικά και κομματικά εάν είναι να στηρίξουμε ικανούς και έντιμους συμπολίτες μας. Πρέπει το ήθος, ύστερα από μια εποχή απόλυτης πτώχευσης- και ηθικής- να διαπεράσει όλα τα επίπεδα άσκησης της πολιτικής ξανά! Γιατί ο τόπος μας, αλλά και η Ευρώπη αλλάζει, όταν προτίστως αλλάξουν οι νοοτροπίες. Μπορεί να ακούγεται γενικό ή κοινότυπο, αλλά πιστεύω είναι το καίριο, το ουσιώδες, το σημαντικό. Επομένως έχουμε ευθύνη όλοι μας για τις αποφάσεις που θα λάβουμε σε μια Δημοκρατία. 

Επίσης θεωρώ λάθος την αποχή. Γιατί σε ένα εκλογικό σύστημα ενισχυμένης αναλογικής- ακόμα- η ψήφος είναι ένα τελευταίο ουσιαστικό δικαίωμα και δυνατότητα για να αλλάξουμε τα πράγματα. Γιατί να το απολέσουμε; 

Καλή ψήφο σε όλους.

 

 

Δημήτρης Κυριακού

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments