Μικρά βέλη

by Δημήτρης Κυριακού

---  Όταν ο σεβασμός στα προσωπικά δεδομένα πάει περίπατο στον βωμό της τηλεθέασης, τότε δικαιώνεται ο κόσμος που λέει όσα λέει για τον κλάδο…

Ακούσια βέβαια επιχειρεί μια απαράδεκτη γενίκευση, αλλά οκ, στην πλειοψηφία του δεν ξέρει τον χώρο από μέσα και τα φοβερά οικονομικά προβλήματά του, όπως και τις συνθήκες εργασίας των νέων δημοσιογράφων.

Για να επανέλθω στο πιο πάνω: Οι δημοσιογράφοι δεν είναι εισαγγελείς. Και για τις τέσσερις υποθέσεις κοινωνικού χαρακτήρα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη πρόσφατα, αρμόδιοι είναι μόνο η ΕΛ.ΑΣ και τα Δικαστήρια. Κανείς άλλος…

---  Σε καμιά περίπτωση δεν δικαιώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βρήκε ευκαιρία να επιχειρήσει να λοιδορήσει συλλήβδην φυσικά όλον τον δημοσιογραφικό κόσμο, ξεχνώντας τα νέα παιδιά που μπαίνουν στον χώρο, μόνο και μόνο για να στηλιτεύσει την κυβέρνηση και τις πρακτικές της (ποσά στα ΜΜΕ εν μέσω Covid-19). Αναφερόμενη η Κουμουνδούρου στους γνωστούς υπερ… προβαλλόμενους δημοσιογράφους και συνάμα φουλ αμειβόμενους, επιλέγει ενσυνείδητα- κι αυτό είναι το τραγικό- να τους χτυπήσει όλους.

Όχι κύριοι, ΔΕΝ είμαστε όλοι ίδιοι…

--- Με Τουρκία να δείχνει γενικώς να… ξεφεύγει, με τις πιθανότητες να αυξάνονται για θερμό επεισόδιο έως και το φθινόπωρο, αφού οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ν. Α Μεσόγειο με τις ΑΟΖ, κάνουν την ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι και ταυτόχρονα με αβέβαιη την οικονομική έκβαση για το 2020 λόγω κορωνοϊού, αφού πάρα πολλά λέγονται και προαναγγέλλονται για το φθινόπωρο, οι μέρες χάριτος και πολιτικής άνεσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα τελειώσουν αυτόματα. Εκτός κι αν δείξει τρομερά ηγετικά χαρακτηριστικά τις ώρες των κρίσεων.

--- Kατέληξε σε σήριαλ ο ανασχηματισμός. Δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου… Κάποιοι πάντως λένε ότι το περιβάλλον Σαμαρά, άσκησε βέτο σε ορισμένες ενδεχόμενες απομακρύνσεις υπουργών. Φυσικά αυτό παραμένει μια φήμη. Δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα. Το εάν ισχύει ή όχι, θα το διαπιστώσουμε από τις μελλοντικές εξελίξεις στα εσωκομματικά της ΝΔ.

--- Επιμένω, επαναλαμβάνω: Τα εθνικά θέματα είναι πρώτιστης ζωτικής σημασίας. Δηλώσεις αξιωματούχων, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ (Δήλωση ενός πραγματικού ηγέτη θα έλεγα, για να εμπνεύσει ηθικό σε όλους στις Ε.Δ), οι κόντρες της Τουρκίας με την Γαλλία και άλλα πολλά, δείχνουν ότι θα έχουμε πρόβλημα με την πρώτη το επόμενο διάστημα. Θέλει τεράστια προσοχή, μελετημένες κινήσεις, ισχυρές συμμαχίες. Σε πολιτικό, διπλωματικό, στρατιωτικό επίπεδο.

 

 

Δημήτρης Κυριακού

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments