Μικρά βέλη

by Δημήτρης Κυριακού

--- Είναι τόσο σοβαρές οι εξελίξεις, οι ειδήσεις, όπου σήμερα δεν μπορώ να διατηρήσω το χιούμορ μου στην στήλη...

--- Ο Μητσοτάκης οφείλει να κάνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών παρουσία του ΠτΔ για να ενημερώσει για τις εξελίξεις στον Έβρο και στα νησιά και να οριστεί μια κοινή εθνική γραμμή. Η οποία θα δώσει και την εικόνα στους έξω ότι διαθέτουμε σοβαρότητα.

--- Με κορωνοϊό, με μεταναστευτικό και Τουρκία, βλέπεις να επηρεάζονται τα πάντα. Ζωές, υγεία, ασφάλεια, καθημερινότητα, οικονομία, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε ουσιαστικά τίποτα...

Περνάει το τρένο της παράνοιας και του τρόμου και εμείς θεατές. Μας ξεπερνούν κατά πολύ αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. 
--- Σύμφωνα με τους ειδικούς η τραγωδία είναι όσοι φέρουν τον ιό και είναι ασυμπτωματικοί ή ελάχιστα άρρωστοι (μη ευπαθείς ομάδες και νέοι).
Αυτοί διασπείρουν τον ιό αυτόν...
Σε ένα διαλυμένο ΕΣΥ, περιμένετε θαύματα;
 
--- Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες που είναι και επιβεβαιωμένες, κινητικότητα παρατηρείται μετά τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο στο ζήτημα της επικαιροποίησης των στοιχείων των Φύλλων πορείας (σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε). Ειδικά για όσους υπηρέτησαν στις Ειδικές δυνάμεις.
Οι επίστρατοι (όλοι μας δηλαδή), κυρίως όμως οι των Ειδικών δυνάμεων, υπάρχει περίπτωση στο άμεσο μέλλον να χρειαστεί να πάνε να βοηθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα ή να περάσουν από επιπλέον εκπαίδευση.
Εξαρτάται φυσικά από το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, ιδίως στο μέτωπο του Έβρου όπου η κατάσταση είναι σοβαρή και οι ισορροπίες εύθραυστες.
Μπορεί και να μην χρειαστεί, αλλά καλά κάνουν τα επιτελεία και η στρατολογία που είναι σε ετοιμότητα. Είναι αναγκαία συνθήκη.
 
--- Η ομογένεια είναι εδώ: Την Κυριακή η Ελληνική Ομογένεια της Νέας Υόρκης θα διαδηλώσει για τα δίκαια της Ελλάδας. Για τα όσα εκβιαστικά συμβαίνουν αυτό το διάστημα στον Έβρο και στα νησιά με απόφαση και απόλυτη ευθύνη του Ερντογάν. 
 
--- Άμοιρη Ελλάδα. Με τόσες συμφορές πάλι προ των πυλών, μόνο ο Μεγαλοδύναμος μπορεί πλέον να βοηθήσει... Κυριολεκτικά φτάσαμε στο «ο Θεός να βάλει το χέρι Του». 
 
 
 
 
--- Ο Ερντογάν ο οποίος με απόλυτη δική του ευθύνη προκάλεσε το χάος στον Έβρο, κατηγορεί την Ελληνική πλευρά ότι έχει σκοτώσει πέντε μετανάστες στα σύνορα εκεί, χωρίς να το αποδεικνύει με στοιχεία. Οργιάζει η προπαγάνδα του. Ένας άνθρωπος που εκβιάζει Ελλάδα και Ευρώπη με μέσο πίεσης τους μετανάστες. Τώρα λέει στην Ευρώπη ότι δεν πιάνει και η συμφωνία που είχε συνάψει μαζί της πριν χρόνια...
 
---  Επειδή έχετε παρανοήσει αρκετοί.
Όσοι από εμάς είμαστε υπέρ των κλειστών συνόρων στον Έβρο, δεν είμαστε λιγότερο ευαίσθητοι και δεν έχουμε λιγότερη ανθρωπιά από εσάς.
Απλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να περάσουν ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ του παράφρονα Ερντογάν.
Γνήσιος Έλληνας με αυτοσυνειδησία ξέρει πολύ καλά από το διάβα της Ιστορίας του τόπου του, του Έθνους του, τι πάει να πει προσφυγιά, ξεριζωμός.
Σμύρνη, Ιωνία, Ίμβρος, Τένεδος, Κύπρος. Μετανάστες Έλληνες όπου γης τις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60΄. Και τα χρόνια της τωρινής κρίσης επίσης.
Η αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες εκ Συρίας, ήταν τεράστια. Το βεβαιώνουν τα γεγονότα με τις βοήθειες των Ελλήνων νησιωτών- ακριτών σε αυτούς, όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Μαθήματα αλλού.
Έτσι για να γράφεται η πάσα Αλήθεια!
 
--- Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δεν έχει πει τίποτα για όσα τρομερά συμβαίνουν στον Έβρο...
Αν μη τι άλλο, πρέπει να φύγει με ψηλά το κεφάλι από το ύπατο αξίωμα, κάνοντας προηγουμένως μια συνολική πατριωτική δήλωση εμψύχωσης.
Αυτά γράφονται στην Ιστορία, αυτά μένουν.
Μια δυνατή δήλωση, μια αληθινή διαπίστωση.
Ο Σαρτζετάκης είχε πει το περίφημο: «Είμεθα Έθνος ανάδελφον».
Ο Κων/νος Καραμανλής το «Δεν υπάρχει παρά μια Μακεδονία. Και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική».
 
Δημήτρης Κυριακού

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments