Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
76 views 6 sec 0 Comment

Γιούνκερ: Δεν κόστισε η διάσωση της Ελλάδας

Γιάννης Διαμάντης - 24 Μαΐου, 2019

Συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Bild έδωσε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν’Κλοντ Γιούνκερ. Ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε τόσο στην Ελλάδα όσο και στη λειτουργία της ευρωζώνης.

Ο κ. Γιούνκερ είπε, αρχικά, ότι ”μέχρι στιγμής, η ελληνική βοήθεια δεν έχει κοστίσει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ σε πραγματικούς όρους”. Κατόπιν, πρόσθεσε: ”εάν φύγει μια χώρα, τότε απειλείται η διάλυση του ευρώ”.

Ακόμα, μιλώντας για την σχέση της Eurostat με τις εθνικές στατιστικές αρχές, δήλωσε: ”Το καταλογίζω μέχρι σήμερα στον εαυτό μου: ως υπουργός Οικονομικών ανήκα σε εκείνους οι οποίοι δεν ήθελαν να ελέγχονται οι εθνικές στατιστικές Αρχές από ανεξάρτητες ευρωπαϊκές, γι αυτό και το αλλάξαμε: Σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή, η “Eurostat”, μπορεί να ερευνήσει τα βιβλία κάθε χώρας μέλους ενδελεχώς. Η Ευρώπη είναι λοιπόν σε θέση να μάθει από τα λάθη της”.

Τέλος, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συνέκρινε την νομισματική ένωση μ’ έναν γάμο, αναγνωρίζοντας ότι η πρώτη πρέπει να είναι ισχυρότερη από την δεύτερη για να αντέξει.

PREVIOUS

Σόιμπλε: Έπαινοι και επαγρύπνηση για την Ελλάδα

NEXT

Εφορία: Επιστροφές χρημάτων πριν τις Ευρωεκλογές
Related Post
13 Μαρτίου, 2021
Κύπρος: Συλλήψεις στα Κατεχόμενα για βανδαλισμό επιγραφής του Ερντογάν
23 Σεπτεμβρίου, 2021
Στα έργα ανάπλασης της πλατείας Συντάγματος, στον Εθνικό Κήπο και στην «καρδιά» της Αθήνας ξεναγήθηκε ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης
18 Δεκεμβρίου, 2019
Αυστηρή κριτική του Πορτοσάλτε στον Άδωνι
5 Οκτωβρίου, 2023
Γιάννης Ιωαννίδης: Λαϊκό προσκύνημα στο Αλεξάνδρειο την Παρασκευή
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved