Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
67 views 4 sec 0 Comment

Γερμανία για Ανατολική Μεσόγειο: Τα μονομερή βήματα δεν οδηγούν σε λύση

Γιάννης Διαμάντης - 10 Αυγούστου, 2020

Ανήσυχη είναι η Γερμανία για την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι οι μονομερείς ενέργειες στέλνουν λάθος μήνυμα.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι με τέτοιες κινήσεις «η Τουρκία… επιβαρύνει περαιτέρω τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση», καλώντας τις δύο χώρες σε έναρξη διαλόγου.

Σε δηλώσεις του για το θέμα ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, Κρίστοφερ Μπούργκερ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Λάβαμε γνώση με ανησυχία σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας να διεξαγάγει περαιτέρω σεισμολογικές έρευνες. Ο υπουργός Εξωτερικών Μάας επανειλημμένως δήλωσε ότι πρέπει να τηρηθεί το Διεθνές Δίκαιο και ότι χρειαζόμαστε επειγόντως βήματα αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο. Και υπό αυτή την έννοια, περαιτέρω σεισμολογικές έρευνες αυτή την χρονική στιγμή είναι σίγουρα το λάθος μήνυμα. Μονομερή βήματα δεν μας φέρνουν ούτε βήμα προς μία λύση και η Τουρκία με τέτοια βήματα επιβαρύνει περαιτέρω τις σχέσεις της με την Ε.Ε.».

Ταυτόχρονα, κάλεσε Ελλάδα και Τουρκία «να ξεκινήσουν έναν διμερή διάλογο, όπως προγραμματίστηκε, μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας».

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, δηλώνοντας πως «αυτό μας ανησυχεί πολύ. Το σημαντικό και το επειγόντως απαραίτητο είναι οι εμπλεκόμενοι, η Ελλάδα και η Τουρκία, να επιδιώξουν την απευθείας συνομιλία μεταξύ τους, να συζητήσουν μεταξύ τους απευθείας – και ελπίζουμε και να λύσουν – τα διαφιλονικούμενα ζητήματα Δικαίου της Θάλασσας».

Τέλος, ο ίδιος υπογράμμισε ότι το Βερολίνο συνομιλεί και με τις δύο χώρες, επιμένοντας στην διενέργεια απευθείας διαβουλεύσεων.

 

Ετικέτες: Γερμανία, Διάλογος, Ελλάδα, Τουρκία

PREVIOUS

Νέα συμφωνία Κύπρου-Ρωσίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας

NEXT

Λίβανος: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση
Related Post
9 Αυγούστου, 2021
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 1,4% ο πληθωρισμός του Ιουλίου
2 Ιουλίου, 2019
Συνέχεια στην θετική πορεία για τα ελληνικά ομόλογα
31 Οκτωβρίου, 2020
Μητσοτάκης: Κλείνουν εστίαση, ψυχαγωγία και άθληση σε Αττική και βόρεια Ελλάδα
14 Μαΐου, 2019
Εκτός εισφοράς αλληλεγγύης τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved