Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
56 views 3 sec 0 Comment

Γεννηματά: 300.000 εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ δεν λαμβάνουν επίδομα- Υπάρχει σοβαρό θέμα με τους πλειστηριασμούς

Δημήτρης Κυριακού - 22 Απριλίου, 2020

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η Φώφη Γεννηματά αναφορικά με το γεγονός ότι περίπου 300.000 εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ δεν λαμβάνουν επίδομα και περίπου 100.000 άνθρωποι που έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους για σύνταξη, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ όπως υποστηρίζει.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε τις δηλώσεις αυτές μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΔΕΛΤΑ στη Θράκη. Ενδεικτικά ανέφερε για το θέμα των πλειστηριασμών «υπάρχει σοβαρό θέμα με τους πλειστηριασμούς και οι αδύναμοι, που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν, είναι αδιανόητο να χάνουν τα σπίτια τους από την 1η Μαΐου. Εξακολουθούν να είναι ακάλυπτοι» επεσήμανε. 

Η κ. Γεννηματά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι αν μετά τον Μάιο δεν ανοίξουν επιχειρήσεις, θα πρέπει να δοθεί νέο επίδομα στους εργαζομένους που ανήκουν σε αυτές.

Παράλληλα αναφορικά με τα προγράμματα κατάρτισης των αυτοαπασχολούμενων τόνισε ότι η κυβέρνηση βρήκε να δώσει 88 εκατ. σε ενδιάμεσους για προγράμματα κατάρτισης που ουσιαστικά δεν θα γίνουν «Δεν βρήκε, όμως, τα χρήματα που απαιτούνται για να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά οι νοσηλευτές του δημοσίου συστήματος. Δεν αρκεί να λέμε ότι είναι οι ήρωες και να τους χειροκροτούμε. Το χειροκρότημα δεν πρέπει να μένει στο μπαλκόνι για το μπαλκόνι. Η αναγνώριση πρέπει να γίνεται έμπρακτα», σημείωσε με νόημα. 

Σχολιάζοντας τα κρούσματα στη δομή προσφύγων στο Κρανίδι, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι ενώ γενικά στο μέτωπο του ελέγχου της διασποράς και του περιορισμού της πανδημίας φαίνεται ότι τα πηγαίνουμε καλά όπως είπε, ωστόσο «υπάρχει ένα κενό που είχαμε έγκαιρα εδώ και ένα μήνα επισημάνει με σειρά παρεμβάσεών μας. Η έλλειψη ειδικού σχεδίου σε δομές που φιλοξενούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Για αυτό είχαμε προτείνει έγκαιρα να υπάρξει ειδική μέριμνα με ελέγχους και συνεχή τεστ και επί τόπου παρουσία ιατρικών μονάδων» κατέληξε.

Ετικέτες: Γεννηματά, ΔΕΛΤA tv, Δηλώσεις, Επίδομα, Εργαζόμενοι, ΟΑΕΔ

PREVIOUS

Κανένας νεκρός από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο- Αισιόδοξα μηνύματα- Η ενημέρωση που έκαναν Τσιόδρας- Χαρδαλιάς

NEXT

Κορωνοϊός-Ιράν: 94 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο
Related Post
14 Μαρτίου, 2021
Μπακογιάννη: Όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή- Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη – Θα αποδοθούν ευθύνες
11 Ιουλίου, 2019
“Το Ποντίκι”: “Εμπάργκο στα κανάλια”
3 Φεβρουαρίου, 2021
ΕΟΔΥ: Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID-19 (03/02/2021)
26 Οκτωβρίου, 2021
ΕΚΤΑΚΤΟ: Ακυρώνονται οι μαθητικές παρελάσεις στη Θεσσαλία λόγω έξαρσης του κορωνοϊού
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved