Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
82 views 3 sec 0 Comment

Eurogroup: Αναγκαία η επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης μετά την πανδημία

Γιάννης Διαμάντης - 21 Μαΐου, 2021

Την αναγκαιότητα επίτευξης οικονομικής ανάπτυξης που θα δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική συνοχή τόνισαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία διεξήχθη δια ζώσης στη Λισαβόνα.

Αρχικά, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, υπογράμμισε ότι η συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι η επίτευξη βιώσιμης ανάκαμψης, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού σε κοινωνικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, ο ίδιος ανέφερε ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο, ωστόσο η ισχύουσα πολιτική ενίσχυσης των οικονομιών των κρατών – μελών θα συνεχιστεί.

Επιπλέον, ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι, σημείωσε ότι η ύφεση που καταγράφηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2020 και το πρώτο τρίμηνο του 2021 αποτελεί αντιστρεφόμενη τάση, με τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάνουν λόγο για ανάκαμψη 4,4% στην Ευρωζώνη.

Αναφορικά με την απασχόληση, ο κ. Τζεντιλόνι είπε ότι ο μηχανισμός SURE της Κομισιόν κάλυψε περίπου το 20% της απασχόλησης στην ΕΕ, προσθέτοντας πως η στήριξη στην αγορά εργασίας πρέπει να συνεχιστεί.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποίησε ότι το ζήτημα των κόκκινων δανείων θα αποτελέσει σημαντικό ζήτημα το επόμενο χρονικό διάστημα στην Ευρωζώνη, με την ΕΚΤ να περιμένει άνοδο των πτωχεύσεων του προσεχείς μήνες.

Τέλος, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, εστίασε στους διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που αναμένεται να καταγράψουν τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης.

Ετικέτες: Eurogroup, Λισαβόνα

PREVIOUS

Μέση Ανατολή – Νετανιάχου: Προκαλέσαμε τις μέγιστες δυνατές απώλειες στη Χαμάς

NEXT

Τουρκία: Πρόστιμο στον Κιλιτσντάρογλου λόγω κατηγοριών εναντίον της οικογένειας Ερντογάν για φοροδιαφυγή
Related Post
7 Δεκεμβρίου, 2021
Ξεπέρασε τον κίνδυνο ο Βασίλης Λεβέντης
26 Ιουνίου, 2019
Μνούτσιν: Έχει ολοκληρωθεί το 90% της συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας
19 Ιουλίου, 2024
Στην Κύπρο αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης
29 Απριλίου, 2021
Σκυλακάκης: Επιπλέον 6 δισ. ευρώ για την στήριξη της οικονομίας μέχρι τα τέλη του 2021
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved