Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
64 views 3 sec 0 Comment

ΕΤΕ: Απώλειες τζίρου 50 δισ. ευρώ για 20.000 επιχειρήσεις λόγω κορωνοϊού

Γιάννης Διαμάντης - 15 Σεπτεμβρίου, 2020

Στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στο τζίρο των επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο CEO της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ο κ. Μυλωνάς επεσήμανε ότι μελέτη της ΕΤΕ σε 20.000 επιχειρήσεις έδειξε πτώση του κύκλου εργασιών τους κατά 50 δισ. ευρώ και μείωση του ΑΕΠ κατά 7,5%. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «μία από τις προκλήσεις, που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες, είναι η παροχή της αναγκαίας ρευστότητας στις επιχειρήσεις», σημειώνοντας ότι υπάρχουν χρηματοδοτικά προγράμματα για την στήριξη των επιχειρήσεων.

Κατά τον ίδιο, «το ζήτημα είναι ποιοι θα είναι επιλέξιμοι, για να λάβουν τις πιστώσεις, δηλαδή πώς θα αξιολογήσουν το ρίσκο του κάθε πιστούχου οι τράπεζες».

Επιπλέον, ο ίδιος δήλωσε ότι η αύξηση των «κόκκινων» δανείων είναι ελεγχόμενη, σημειώνοντας ότι «οι τράπεζες έχουν εφαρμόσει αναστολές πληρωμών δόσεων δανείων και πολλοί δανειολήπτες δεν έχουν λάβει μέρος στα προγράμματα αυτά. Εκτιμώ ότι η κρίση δεν θα πολλαπλασιάσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ελλάδα και το πρόβλημα θα είναι διαχειρίσιμο. Τα “κόκκινα” δάνεια βρίσκονταν στα 100 δισ. ευρώ και έχουν πέσει τώρα στα 60 δισ. ευρώ».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το ύψος των κόκκινων δανείων της Εθνικής Τράπεζας φτάνει τα 10 δισ. ευρώ.

Ολοκληρώνοντας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ χαρακτήρισε φιλόδοξο το νέο σχέδιο για τον Πτωχευτικό Νόμο, υπογραμμίζοντας ότι η αποτελεσματικότητά του θα φανεί στην πράξη.

Ετικέτες: Εθνική Τράπεζα, επιχειρήσεις, Κορωνοϊός

PREVIOUS

Ρέγκλινγκ: Ο κορωνοϊός άσκησε επιπρόσθετη πίεση στον ελληνικό λαό

NEXT

Λιβύη: Έτοιμος να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία ο Σάρατζ
Related Post
27 Δεκεμβρίου, 2019
Αλγερία: Μέτρα ενίσχυσης των συνόρων με την Λιβύη
11 Ιουνίου, 2020
Θεοχάρης: «Κάθε 1% φέτος είναι 5% του χρόνου»
24 Ιουνίου, 2021
Χονγκ Κονγκ: Τέλος για την εφημερίδα «Apple Daily» – Συρρέουν οι πολίτες για να αγοράσουν το τελευταίο φύλλο
12 Νοεμβρίου, 2021
Β. Μακεδονία: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας – Διατηρείται η κυβέρνηση Ζάεφ
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved